четвер, 05 травня 2011 18:10

Кредитна спілка винна пенсіонерам сім мільйонів гривень

350 полтавців не можуть забрати власних грошей із кредитного товариства "Спілка пенсіонерів України". Філіал спілки — у Полтаві, головний офіс — в Одесі. Три роки тому люди поклали кошти на депозит. Кажуть, керівник товариства Артур Овакімян роздав гроші родичам та друзям. Ті їх не повертають. Більшість вкладників — пенсіонери.

— Я 35 тисяч поклала, — розповідає Ганна Прядко. — Хотіла купити більшу квартиру. Грошей не віддали. Я ходила до Овакімяна, падала на коліна. А він мені: "Пішла вон".

Артур Овакімян — голова вірменської общини. Говорить, до кредитної спілки не має відношення:

— Я — голова однойменної партії. Більшість вкладників наші однопартійці. Тому ми слідкували за роботою спілки. Я не давав кредити і сам їх не брав. Гроші не повертають за вказівкою головного офісу. Вони в Полтаву і директора з Харкова прислали. Хотіли перевести кошти в інше місто, та я втрутився. Тоді на мене почалася атака. Робиться акцент на тому, що я вірменин.

Ігор Грінчак, тимчасовий директор кредитної спілки, каже, видані кредити намагаються повернути:

— Працюємо із зайомщиками, які брали в товариства кредити. Зараз більшість відмовляється віддавати гроші. Овакімян не мав відношення до спілки, але він вирішував, кому надавати кредити.

Юрист із Полтави Андрій Тарапата говорить, пікети людям не допоможуть.

— Треба писати заяву у міліцію, — пояснює. — Це шахрайство. Спілка сама повинна подати позов на зайомщиків, щоб арештували їх майно. Його можна продати і повернути кошти. Після міліції треба іти у суд. Гроші повернути реально.

В обласній прокуратурі кажуть, 61 вкладнику повернули гроші. Усього кредитна спілка заборгувала полтавцям 7 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Кредитна спілка винна пенсіонерам сім мільйонів гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі