пʼятниця, 14 березня 2008 18:05

Кредити беруть на крадені паспорти

6 березня житель Кременчука 44-річний Андрій хотів придбати телевізор в одному з магазинів міста. Він дав представнику кредитного відділу паспорт із переклеєною фотографією. Чоловіка затримали міліціонери.

Із початку року в області зафіксували 20 випадків отримання кредитів за підробними документами. Зокрема 21 лютого раніше судимий 34-річний кременчужанин за фальшивим паспортом узяв у магазині кредит на 1832 грн.

— Повертати не збирався — він ніде не прописаний і не працює, — каже Анна Волювач із Кременчуцького міського управління міліції. — Кредити за чужими паспортами беруть переважно наркомани та злодії. І ніяких штрафів вони вже не виплатять, бо нічим. Про таких людей заявляють служби безпеки магазинів і банків. Звертаються і власники загублених чи викрадених паспортів. Їм починають надходити листи з магазинів із вимогою виплатити кредит. Лише тоді вони поміщають оголошення в газети про втрачений документ.

Восени торік 28-річний Максим із Комсомольська на чужі паспорти оформив 15 кредитів у магазинах побутової техніки.

— Якщо беруть невеликі кредити на тисячу-дві гривень, їх оформляють за 10 хвилин і не дуже додивляються в паспорт, — додає Волювач.

Зараз ви читаєте новину «Кредити беруть на крадені паспорти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі