пʼятниця, 27 липня 2007 07:00

Краєзнавці хочуть викупити рідкісне фото Пирятина

Пирятинське історико-краєзнавче товариство звернулося до земляків з проханням допомогти зібрати кошти на викуп старого фото з колекції пирятинця Віктора Можчіля.

На знімку парад з нагоди 300-річчя будинку Романових на центральній площі Пирятина. Кіньми їдуть запорожці з шашками.

— Чітко видно обличчя селян, старі будівлі. До наших часів зберігся лише магазин і частково собор. Фотограф невідомий, але знімок професійний, — каже голова товариства, колекціонер книжок Олександр Рудковський, 27 років. — На площу пускали не всіх.

За місяць краєзнавці зібрали 100 грн. Колекціонера Можчіля ця сума не влаштовує.

— Збиратимемо, доки не викупимо, — веде далі Рудковський. — Ми вирішили присоромити колекціонера. Це фото з позначкою "для музею" він викупив торік у іншого чоловіка.

Фотографію обіцяють передати Краєзнавчому музею. Гроші для викупу товариство просило приносити теж туди. Директора закладу Олексія Сайка це здивувало.

— Чув, що він щось писав у газету, але мені не казав, — розгублено каже Сайко. — Я без понятія, що це за фото. Віктора Можчіля знаю. Він нам часто приносить експонати безкоштовно. Наскільки мені відомо, вони з Рудковським товариші.

Зараз ви читаєте новину «Краєзнавці хочуть викупити рідкісне фото Пирятина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі