вівторок, 25 вересня 2007 07:07

Котли індивідуального опалення в дев"ятиповерхівках не передбачені

  Начальник обласного управління житлово-комунального господарства Анатолій Бодник обіцяє, що ціни на опалення не зростуть
Начальник обласного управління житлово-комунального господарства Анатолій Бодник обіцяє, що ціни на опалення не зростуть

15 жовтня Полтавщина розпочне новий опалювальний сезон вчасно, запевняє начальник обласного Головного управління житлово-комунального господарства Анатолій Бодник, 54 роки.


Місто Червонозаводське Лохвицького району залишилося цього року без централізованого опалення. Люди не встигають установити котли. Як вирішуватимуть цю проблему?

— Місцевий спиртзавод збанкрутів і відмовився опалювати 542 квартири й одну школу. Більш як двісті квартир перейшли на індивідуальне опалення, в інших людей немає грошей. Тому почали монтувати міні-котельню й теплогенераторні. На це з держбюджету виділили три мільйони гривень. Школу підключать до 10 жовтня, а житлові будинки протягом жовтня. Червонозаводське буде з теплом.

Чи будуть підвищені тарифи на опалення?

— Ціни для населення Полтавщини за теплопостачання до кінця року не зміняться.

Чому в Полтаві заборонили встановлювати індивідуальне опалення в квартирах?

— У дев"ятиповерхівці з централізованим опаленням немає вентиляційних каналів. Їх не передбачили з самого початку будівництва. Якщо встановлювати котли, може розбалансуватися система в будинку. В одного буде тепліше, а в іншого — холодніше. І з цим впоратися практично неможливо. Усе потрібно передбачати в проекті новобудови.

У якому будинку ви живете? Чи маєте індивідуальне опалення?

— Я живу в п"ятиповерхівці, користуюся централізованим опаленням. Хоча кілька людей у під"їзді зробили індивідуальне. Як і всі жителі Полтави, маю гарячу й холодну воду.

Чи вистачить узимку снігозбиральної техніки?

— Її не вистачає в райцентрах і селищах. Є села, де такої техніки взагалі немає. Для прибирання снігу вони залучають машини сільгосппідприємств.

Цього року ухвалили обласну програму переоснащення підприємств житлово-комунального господарства. За 2007–2008 роки закуплять 32 одиниці техніки для комунального господарства у кожен регіон області. На це вже виділили частину грошей — 1 228 000 гривень.

Зараз ви читаєте новину «Котли індивідуального опалення в дев"ятиповерхівках не передбачені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі