понеділок, 20 жовтня 2008 14:11

Котельню в дитсадку збудували за два тижні

Із 16 вересня по 1 жовтня на подвір"ї дитсадка "Дзвіночок" у селищі Велика Багачка будували теплогазогенераторну котельню. Відтепер заклад опалюватимуть два котли з нижчими енергозатратами та високою тепловіддачею.

— Як завжди, холод прийшов зненацька,— говорить завідувачка дошкільного дитячого закладу Валентина Пицяк, 41 рік. — Дітлахи майже не роздягаються, бо холодно в приміщенні. Про який навчально-виховний процес можна говорити?

Зводити котельню в дитсадку збиралися протягом останніх трьох років.

— Якби хто знав, скільки нервів і коштів селищна громада витратила для того, щоб опалювати як слід дитсадок, — зауважує Великобагачанський селищний голова Олександр Чобітько, 44 роки. — Котельню збудували 1967 року. Котли застарілі, коефіцієнт корисної дії низький. Газу пожирали багато. За опалення селищна рада щомісяця платила майже 30 тисяч гривень. Утримували чотирьох кочегарів.

Порахували, на ремонт старої котельні треба було витратити більше як 200 тис. грн. Будівництво нової коштувало 150 тис. Біля 100-кіловатних котлів тепер зможе поратися один працівник.

35 тис. грн на оплату роботи будівельників котельні дала селищна рада, 10 тис. перерахувала приватна фірма "Агроінвест". Від 2 до 5 тис. — підприємці Іван Коляндра, Юрій Борблик, Олександр Яцюк, Микола Костенко.

Зараз ви читаєте новину «Котельню в дитсадку збудували за два тижні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі