четвер, 19 червня 2008 18:42

Костянтин Флока здає лімузин по 600 гривень за годину

39-річний полтавець Костянтин Флока два роки тому придбав у Канаді за $30 тис. лімузин "лінкольн" 2000 року випуску. Із лютого цього року здає його погодинно напрокат.

У Канаді Флока працював водієм три з половиною роки. Заробіток привіз у вигляді машини.

— Это в Полтаве новый вид бизнеса, — Костянтин виходить з-за керма лімузину в чорних окулярах і чорному класичному костюмі. На голові кашкет. — Поки що це не прибутково в Полтаві. Бізнес сезонний. Узимку машина частенько стоїть. Затребувана влітку. Якщо вирахувати витрати на утримання й поділити дохід на 12 місяців, виходить дві тисячі гривень на місяць.

Каже, що має з лімузином багато витрат. Заправити машину на день обходиться в $100. Миє її на автомийці за 100 грн. Персонал попереджає заздалегідь, бо потрібно вдвічі більше працівників.

— Машина дуже напічкана всім, чим тільки можна. Мінімум на місяць витрачаю 300 доларів на підтримку її у справному вигляді, — зауважує чоловік.

Гаража для лімузина не має. Тримає його на автостоянці. Платить, як за автобус, 150 грн щомісяця.

Щонайменше "лінкольн" можна замовити на дві години. У п"ятницю, суботу та неділю — година прокату коштує 600 грн, у будні — 400. П"ята й десята година безкоштовні.

— Улітку на нього великий попит. Люди замовляють мій лімузин за два-три місяці наперед, буває й за півроку.

Минулої суботи на п"ять годин лімузин у Костянтина замовили наречені 27-річна Руслана та 31-річний Сергій Левченки.

— У меня невеста заказала, ей нравится, — каже Сергій.

99 відсотків замовлень — на весілля

Руслана до РАЦСу їхала в лімузині сама. Після розпису до неї сів Сергій зі свідками.

До цього лімузину частіше замовляють ще кілька білих чи чорних автомобілів. У Левченків позаду їхав джип із родичами й автобус із іншими гостями.

У салон 9-метрового лімузину може сісти щонайбільше вісім осіб. Усередині стоять шкіряні дивани. У стінку напроти вмонтований бар для восьми персон. Кондиціонер увесь час його охолоджує. Угорі — телевізор із DVD-програвачем. Є світломузика.

— 99 відсотків замовлень — на весілля. Інколи беруть у будні на вінчання. Також на дні народження та бенкети. Ця машина сама по собі — вже свято. Мене з нею навіть просять просто постояти на відкритті якогось закладу. Це піднімає престиж.

Флока більше ніде не працює. Має 32-річну дружину Тетяну й 7-річну доньку Діану.

— Ще маю "жигулі", його використовуємо щодня. Та інколи авто ламається. Тому дружину у справах і доньку в школу інколи воджу на лімузині. Це не зручно. Часом доводиться робити поворот із середнього ряду або об"їжджати весь квартал, щоб розвернутися. Та професійні водії поступаються дорогою, а молоді цього не розуміють.

Зараз ви читаєте новину «Костянтин Флока здає лімузин по 600 гривень за годину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі