вівторок, 09 вересня 2008 19:06

Команда дівчат бере участь у змаганнях з пейнтболу

Автор: фото: Наталка ВІСИЧ
  Студенти Полтавської філії Європейського університету одягають захисні маски. Їхня команда першою виходила на поле під час міського студентського чемпіонату з пейнтболу в Полтаві
Студенти Полтавської філії Європейського університету одягають захисні маски. Їхня команда першою виходила на поле під час міського студентського чемпіонату з пейнтболу в Полтаві

Студент Полтавського технічного університету Максим Ахтирський, 19 років, із п"яти пострілів із маркера — гвинтівки, зарядженої фарбою — збив чотири пластикові пляшки. За це йому вручили приз — 0,5 кг крекеру в целофановому пакеті.

— Стріляв уперше в житті, — каже. — Але поцілити було нескладно, бо відстань мала — 12 метрів. Перший постріл промазав, бо пристрілювався.

Максим брав участь у конкурсі на влучний постріл серед глядачів пейнтбольного чемпіонату. Він розпочався у понеділок біля готелю "Турист" у Полтаві. Присвячений Дню міста.

Команда фізкультурно-спортивного клубу інвалідів із вадами слуху "Віра" і 17 студентських команд змагатимуться три дні. У кожній — по п"ять учасників. Полтавські технічний і педагогічний університети виставили по три команди. Університет споживчої кооперації та Полтавський факультет Університету культури — по дві.

Поле для змагань обгороджене спеціальною сіткою заввишки 3 м. На ньому встановлені надувні перешкоди, за якими можна переховуватися. Викликають по дві команди. Учасники по черзі переодягаються в камуфляжну форму. На руку кожному намотують червоний або зелений скотч — за ним судді розрізнятимуть супротивників під час гри.

Студентам видають захисні маски й маркери, заряджені кульками з фарбою. У кожному по 50 штук. Їх вистачає на 2 хв. стрілянини.

Головний суддя змагань Іван Сватенко з пейнтбольного клубу "Арсенал" пояснює правила:

— Під час гри не можна лаятися. За лайку — видалення з поля. Якщо гравець продовжує стріляти після того, як у нього влучили, отримує попередження. За друге порушення — дискваліфікація. Убитим вважається гравець, на якому куля залишає кляксу, більшу за п"ятикопійчану монету. Тоді треба підняти вгору руку і вийти із гри.

На поле виходять команди техуніверситету і факультету університету культури. Останній представляють дівчата. Хлопці з натовпу викрикують: "О, амазонки йдуть!", "Дівчата, бережіть те, на чому сидите!".

Команди розташовуються по різні боки поля. Посередині на дерев"яній палиці — прапор Полтави. Починається перестрілка. Дівчата першими захоплюють прапор.

— Якщо його вдається віднести на свою територію, за це нараховують три очка, — пояснює Іван Сватенко. — Не доніс прапора, і закінчився час — два очка. Удалося перестріляти усіх суперників — три очка. За сумою набраних очок у другий тур вийде дев"ять команд, у третій — чотири. У середу ввечері визначимо переможця.

Зараз ви читаєте новину «Команда дівчат бере участь у змаганнях з пейнтболу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі