пʼятниця, 13 квітня 2007 07:04

Колишню школу можуть перетворити на притулок

Школа-дев"ятирічка N3 міста Пирятин на Полтавщині перестане існувати з 1 липня цього року. Її закривають через замалу кількість учнів — 76.

Початкових класів у школі вже немає — заклад поступово готували до ліквідації й не дозволяли набирати першокласників. Закрити школу райдержадміністрація хотіла ще торік. Але рішення сесія райради затвердила лише два тижні тому.

— Учнів переведуть у сусідню школу номер чотири. Вона розташована ближче ніж за кілометр, — каже директор дев"ятирічки Віра Лега, 56 років. — Нашим дев"ятьом учителям поки що роботи не пропонували.

120-річну будівлю школи віддадуть районному управлінню праці та соціального захисту. Тут хочуть розмістити Центр обслуговування пенсіонерів та інвалідів і, можливо, притулок для бомжів на 4–5 місць.

У Пирятинському районі за останні вісім років школярів поменшало на 1,7 тис. осіб — до 3,6 тис. Незабаром можуть закрити школи в селах Каплинці та Харківці.

— Є на Полтавщині школи, де навчаються по 6 чи 12 учнів, — зазначає заступник губернатора Полтавської області Надія Мякушко, 50 років. — Маленькі школи не дають дітям можливості отримати повноцінну освіту й бути конкурентними при вступі до вищих навчальних закладів. Тоді як за максимум 10 кілометрів є повнокомплектні добре оснащені школи. Дітей відвезуть на уроки і привезуть додому за рахунок бюджету.

Зараз ви читаєте новину «Колишню школу можуть перетворити на притулок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі