середа, 02 липня 2008 18:02

Книгу про життя під окупацією можна замовити поштою

Третій тиждень у книгарнях Миргорода продають книгу місцевого автора Миколи Марченка "Історія в документах" про період окупації Полтавщини німцями. Для її написання автор сім років вивчав архівні документи.

— До книги на двісті сторінок є вкладиш із копій газет, які видавали в Полтавській області гітлерівці, — розповідає письменник Микола Марченко, 48 років. — У роботі над книгою використав документи архівів Полтави та Києва.

Марченко каже, до цього часу період окупації німцями Полтавщини був білою плямою в історії. Книга документальна. У ній ідеться про судові справи, культурне життя, релігію, соціально-економічні та політичні відносини серед полтавців під час гітлерівської окупації.

В "Історії у документах" розповідається про більш як 200 населених пунктів області. Книгу для бібліотек, закладів культури й освіти оптом уже придбали Лубенський, Гадяцький, Хорольський, Миргородський райони та Полтава.

У Миргороді вона продається у відділі "Книги" універмагу та на центральному ринку міста в павільйоні "Українська книга".

Частину коштів на книгу дали миргородські міськвиконком і райдержадміністрація. Видавництво "Миргород" випустило її накладом 1,5 тис. примірників.

Книгу з додатками можна замовити поштою. Її вартість разом із пересилкою — 11 грн. Додаткова інформація за тел. у Миргороді (255) 5 70 26 або 8 (063) 851 27 03.

Зараз ви читаєте новину «Книгу про життя під окупацією можна замовити поштою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі