вівторок, 16 жовтня 2007 07:04

Кіт Малиш важить вісім кілограмів

Автор: фото: Олена КІБЛИЦЬКА
  Тетяна Ємельянова із Запоріжжя тримає кота Малиша Дзензібара породи мейн-кун. Тварині півтора року, важить вона вісім кілограмів. Господарі купили кота торік за 1,2 тисячі доларів. Фото зроблено на виставці в Полтаві
Тетяна Ємельянова із Запоріжжя тримає кота Малиша Дзензібара породи мейн-кун. Тварині півтора року, важить вона вісім кілограмів. Господарі купили кота торік за 1,2 тисячі доларів. Фото зроблено на виставці в Полтаві

Минулими вихідними в полтавському Будинку культури відбувалася виставка котів. Сюди привезли 75 породистих тварин з усієї України.

Найбільшого кота породи мейн-кун представляв 49-річний Віктор Ємельянов із Запоріжжя. Рудий Малиш Дзензібар витягнувся на довжину півтораметрової клітки.

— Йому лише півтора роки, — каже Віктор. — Такі ростуть і формуються до трьох років. Важить вісім кілограмів. А може вирости до 18.

— Я марила цією породою, — долучається до розмови дружина Віктора Тетяна, 50 років. — І от донька з чоловіком мені подарували Малиша. Купили його в Запоріжжі на виставці за 1200 доларів. Удома залишили однорічну кішечку Ля Рашель цієї ж породи. За неї в Кіровограді віддали 900 доларів.

Годують мейн-кунів яловичиною та сухим кормом. Щодня кіт з"їдає по 300 г м"яса. Ще Ємельянови привезли кількох кошенят британської породи. У перший день роботи виставки продали одне за $300.

А 43-річна полтавка Ірина Сорваль тримає удома 12 персидських котів.

— Повірте, ми в них стільки вкладаємо, що ціна, за якою їх продаємо, — просто смішна, — каже російською жінка. — В Європі така тварина коштує понад тисячу євро. Ми ж їх віддаємо за 100-200 доларів.

Із двома кремовими персидськими котами фотографується 54-річна Наталія Ємець. Уже 15 років вона розводить котів у полтавській квартирі. На виставку принесла двох 6-місячних кошенят і 3-річну кішку.

— Три роки тому моя кремова дівчинка була кращою в Полтаві. У неї були кошенята, та не схожі на маму. Тож як племінну її вирішили не використовувати та стерилізували. Торік вона стала кращою серед стерилізованих, — розповідає жінка. — До виставкової кар"єри котів потрібно готувати з тритижневого віку. От ви зранку розчісуєтеся? Так само й кота розчешіть. А ще тварину слід виховувати. За агресивність її можуть зняти з виставки.

Найкращою визнали британську короткошерсту кішку 31-річного Антона Гордійчука з Дніпропетровська.

— Вона вже має 18 нагород, — каже Антон. — І єдина в Україні — п"ятикольоровий окрас: кремовий, сірий, чорний, білий і червоний.

Найдорожчих 5-місячних кошенят мейн-кунів за $1 тис. ніхто не купив.

Зараз ви читаєте новину «Кіт Малиш важить вісім кілограмів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі