вівторок, 09 жовтня 2007 07:01

Кількість загиблих в аваріях збільшилася в 1,6 разу

  Начальник УМВС у Полтавській області Михайло Вершняк
Начальник УМВС у Полтавській області Михайло Вершняк

Начальник управління МВС у Полтавській області Михайло Вершняк, 50 років, говорить про збільшення кількості загиблих у ДТП у 1,6 разу. Станом на 8 жовтня в області в аваріях загинуло 226 людей. Минулого року було 138.

— Я сам водій. Три роки тому придбав "Шкоду Октавію". Їжджу дуже обережно, — каже Вершняк. — Раніше водії боялися працівників ДАІ. Нині патрульний не може штрафувати порушників. Це можливо лише після прийняття судового рішення. Суди фізично не встигають опрацювати всі матеріали. Розглядають невелику кількість справ. Достатньо два місяці не з"являтися на слухання — і закінчується термін притягнення до адміністративної відповідальності.

Як іде реформування ДАІ на Полтавщині?

— Ота шалена кількість ДТП із численною загибеллю людей — це наслідок необдуманого рішення в липні 2005 року (ідеться про ліквідацію ДАІ указом президента. — "ГПУ"). Тому Кабінет Міністрів і колегія МВС вирішили повернути ДАІ старі функції.

Щороку кількість транспорту зростає, тому на 150 чоловік збільшили особовий склад служби ДАІ області.

7 серпня з обласного бюджету на підтримку програми профілактики правопорушень виділили 500 тисяч гривень. Що купили на ці гроші?

— Придбали стаціонарні та портативні радіостанції. Плануємо закупити для ДАІ автомобілі "деу".

5 вересня у прокурора Пирятинщини Івана Богомола вкрали службовий автомобіль. За 10 днів хтось його повернув. З"ясували, хто це був?

— Ми були на правильному шляху, бо злочинці цей автомобіль повернули. Із часом доведемо розкриття злочину до логічного завершення.

Зараз ви читаєте новину «Кількість загиблих в аваріях збільшилася в 1,6 разу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі