понеділок, 19 листопада 2012 05:45

Кажуть, що більше не роздаватимуть пайків

— Недавно ходила в об'єдінєніє "Наш дім — Полтава". Хотіла помочі на лєчєніє попросити. Двері зачинені, нікого немає. А сусідка каже, закриваються вони, бо Макара і Залужного не вибрали на виборах. То вони обідилися і більше не роздаватимуть пайків, — каже полтавка 67-річна Галина Петрівна, прізвища просить не називати.

Містом ширяться чутки, громадське об'єднання "Наш дім — Полтава" продає приміщення по вул. Степового Фронту за $315 тис. Раніше там працювала громадська приймальня. Усіх працівників об'єднання звільнили. Щотижневу газету "Перша полтавська", де писали про роботу лідерів, закрили, а редакцію розпустили.

Громадське об'єднання "Наш дім — Полтава" пропрацювало в обласному центрі понад два з половиною роки. Очолював його чинний мер Олександр Мамай. Уперше в обласному центрі малозахищеним сім'ям і пенсіонерам почали роздавати продуктові набори. У дворах багатоповерхівок облаштували дитячі майданчики. За рік до парламентських виборів у об'єднанні з'явилися ще два лідери — Олександр Залужний і Володимир Макар. Спочатку заперечували, що балотуватимуться до Верховної Ради, потім подали свої кандидатури як самовисуванці.

— "Наш дім — Полтава" справді продає приміщення, їхня газета не виходить. Технологія продуктових пайків провалилася, — говорить 39-річний Олег Пустовгар, голова Полтавської обласної організації "За Україну". — Можливо, частково це пов'язано з мером Мамаєм. Він витягував кандидатів, публічно агітував за них. Але навіть бабусі, які два роки отримують пайки від Мамая, розчарувалися в його роботі. Тому не проголосували.

У місті говорять, об'єднання фінансував народний депутат від Партії регіонів, мільярдер Андрій Веревський. До Верховної Ради мав провести п'ятьох самовисуванців із Полтавщини. Пройшли двоє — Олег Кулініч і Володимир Пилипенко. На продуктові набори та агітацію в одному окрузі витратили близько $2-3 млн.

— Працівників "Наш дім — Полтава" розпустили у відпустки. Скільки відпочиватимуть, не знаю. Два тижні точно. Що закриваємося — це чутки, — запевняє Наталія Сук, керуюча справами об'єднання. — Ми продовжуватимемо соціальні ініціативи, далі працюватимемо з інвалідами, дітьми, пенсіонерами. Планів багато.

Зараз ви читаєте новину «Кажуть, що більше не роздаватимуть пайків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі