четвер, 21 серпня 2008 20:26

Катя Воскобойник захворіла на лейкоз

Автор: фото: Наталка ВІСИЧ
  Миргородці Катя Воскобойник із мамою Юлею напередодні третього блоку хіміотерапії
Миргородці Катя Воскобойник із мамою Юлею напередодні третього блоку хіміотерапії

4-річна Катя Воскобойник із Миргорода сьомий місяць лікується в онкогематологічному відділенні дитячої поліклініки Полтави від лейкозу. Попереду ще 1,5 року лікування.

— Минулої осені у доньки на голові побачили шишку, — згадує мама Юлія Воскобойник, 31 рік. — Вона не проходила. Лікар сказав, що то незлоякісна пухлина. У Полтаві її видалили. А за тиждень прийшло повідомлення, що в Каті підозрюють лейкоз. У народі його називають білокрів"ям, або раком крові.

Лікарі запевняють, що в дітей до 10 років лейкоз лікується на 85%. Каті потрібно пройти дворічне лікування.

— Нині отримуємо хіміотерапію, — говорить її батько Володимир, 32 роки. — Вона безплатна, а от супроводжуюче лікування — це вже за наші кошти. Якщо медикаменти кінчаються в шпиталі або підходящих немає, купуємо самі. Після хіміотерапії живіт болить, усю ніч спить на колінах, бо кісточки болять. Важко  їй, поки організм адаптується.

Катя постійно ходить у захисній масці, щоб не підхопити хворобу.

— У неї ж імунітет на нулі, — розповідає батько. — Уже тисяч десять пішло, а може, й більше. Це і ліки, і спеціальна їжа. Заліз у борги тисяч на п"ять.

Катя грається з дітьми у відділенні. Коли вдома, з ровесниками не спілкується.

— Це, щоб не підхопити якусь хворобу, — пояснює Юлія. — Їй і на сонці не можна. У маршрутках не їздимо, доводиться тільки на машині.

Катя підходить до урни зі сміттям.

— Куди, там грязно, — підбігає мама, відводить доньку і витирає руки вологою серветкою. — Постійно треба слідкувати.

Реквізити у гривнях. Одержувач: Миргородське відділення Ощадбанку N3088, МФО 391258, код 02763989, рахунок 37396004. Призначення платежу: благодійна допомога для Воскобойник В.Г. На о/р Воскобойник Володимира Григоровича N125967. Без ПДВ.

Зараз ви читаєте новину «Катя Воскобойник захворіла на лейкоз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі