четвер, 10 липня 2008 15:30

Катерині Щербині сестра з Голландії привезла норкову шубу

На 80-річчя до Катерини Щербини з Семенівки приїхала рідна сестра з Голландії Віра Класен-Бос-Фаль, 83 роки. У подарунок привезла норкову шубу.

Віру Мусіївну 17-річною вивезли до Німеччини. Там вона одружилася з голландцем. Родину в Україні розшукувала 15 років. Уперше приїхала до Семенівки 1957-го. Потім була в 1988 і 2004 роках. Домовилися з сестрою Катериною, що приїде на її 80-річчя. Прилетіла з дітьми Вірою й Андрієм. У Голландії з чоловіком Якубосом має дві доньки та двоє синів. Є внуки та правнуки.

Катерина Щербина після війни працювала на цукрозаводі. Там зустріла майбутнього чоловіка Василя. Спочатку жили в селі Василівка Семенівського району. Переїхали до райцентру. Жінка була ланковою, чоловік — трактористом. Мають сина та доньку. 1991-го Василь помер.

Віра Класен-Бос-Фаль спочатку прибула до Києва. Погуляла з дітьми столицею.

— В Україні стало значно краще, — каже жінка. — Хоча люди постійно жаліються, що їм погано.

У Голландії живе 66 років. Говорить українською без акцента. Дітям дала слов"янські імена.

Родичі з Семенівки повезли Віру Мусіївну на екскурсію до Кременчука. Побували в дендропарку в селі Крива Руда Семенівського району, у Новоселівці на Семенівщині, де батько жінок будував церкву. Нині від неї залишилися руїни.

У Семенівці родина з Голландії гостювала тиждень. Пообіцяли приїхати на наступний день народження.

Зараз ви читаєте новину «Катерині Щербині сестра з Голландії привезла норкову шубу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі