середа, 26 березня 2008 18:27

Каплицю зведуть до Великодня

У селищі Нові Санжари почали будівництво каплиці Віри, Надії, Любові та матері їх Софії. Вона стоятиме на найвищому пагорбі поблизу траси Кременчук–Кіровоград. До 27 квітня будівництво завершать.

— Місце освячене. 18 березня залили фундамент півтора метри глибиною. До каплички вестимуть дубові сходинки. Над ними вже збудували три арки з хрестами нагорі. З боків будуть оглядові лоджії, — розповідає голова Новосанжарської селищної ради Андрій Река, 54 роки.

Біля сходів висадили 200 кущів вічнозеленого самшиту в формі хреста. В урочищі Вовчі Гори поблизу каплиці планують висадити до 5 тис. кущів бузку. На схилах з 14 квітня посадили 1,5 тис. Там обладнають місця відпочинку, збудують волейбольний майданчик, ігрові майданчики для дітей.

Навесні цього року за каплицею створять парк "Початок ІІІ тисячоліття. Батьки і діти".

— За бажанням кожен батько із Нових Санжар, у якого народилася дитина з 1 січня 2001 року до 1 квітня 2008, зможе там посадити і потім доглядати дерево. Це може бути дуб, явір або інша багаторічна культура. Близько 700 дітей за цей час у нас уже народилися.

Батьки тих, хто народяться з 1 квітня до 1 жовтня, садитимуть дерева восени. Так буде щороку.

— Посадка буде за схемою науково обґрунтована з врахованням сусідства дерев, зауважує Река.

Зараз ви читаєте новину «Каплицю зведуть до Великодня ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі