четвер, 23 вересня 2010 17:54

Кандидата в мери відрахували з першого курсу

Брехливий кандидат

Незабаром у Полтаві вибори міського голови. Як голова обласного комітету "Правозахист" і просто житель, якому не байдуже, що буде з містом, я вирішив проаналізувати кожного кандидата на посаду міського голови. Адже останнім часом у Полтаві розповсюджували багато листівок із компроматом на всіх кандидатів. Я вирішив перевірити цю інформацію. Полтавці повинні знати всю правду про людей, які рвуться до влади в нашому місті.

Головним опонентом діючого мера, якщо вірити соціологічним опитуванням, є бізнесмен Олександр Мамай, керівник компанії "Інтер-Агро" та лідер громадської організації "Наш дім Полтава". Цікаво, що в нього досі немає передвиборної програми та команди, з якою він буде працювати у міськвиконкомі. Тобто проаналізувати обіцянки, з якими він йде на вибори, поки що немає можливості. Тому я вирішив перевірити факти з його офіційної біографії. І те, про що дізнався, мене вразило.


"Липовий "відмінник"

Як написали в офіційній біографії на сайті ГО "Наш дім Полтава", Олександр Мамай народився в Полтаві 1968 року. Ходив до дитячого садка N45 у мікрорайоні Алмазний. На відмінно закінчив школу N19.

Я відправив запит директору цього навчального закладу. Й отримав таку відповідь: справді Олександр Мамай був зарахований до школи N19 1 вересня 1975-го. Однак через 10 років 2 січня 1985-го був відрахований у зв"язку з переходом до школи N32 міста Полтави. Однак туди він так і не поступив. 1986 року екстерном здав іспит за 10-й клас. Тільки замість п"ятірок з усіх предметів, у нього була лише одна — із географії. Була навіть одна трійка — із геометрії. Всі інші предмети Олександр Мамай здав на чотири.

Виходить, Олександр Федорович збрехав? Або збрехали його політтехнологи. Як відомо, вони люблять все прикрашати.

Кримінальне минуле

Як стало відомо, Олександр Мамай був не тільки посереднім учнем, а й хуліганом. Чутки про його кримінальне минуле ширилися Полтавою давно. Але офіційне підтвердження з"явилося лише минулого тижня. 10 вересня цього року в прямому ефірі телеканалу "Лтава" Олександр Рудяк, голова УМВС у Полтавській області, заявив, що Олександр Мамай має судимість за "злісне хуліганство" та "опір працівнику міліції із застосуванням насильства".


Щоб перевірити цю інформацію, я відправив депутатський запит до Київського районного суду міста Полтави й отримав виписку зі справи Олександра Мамая.

Тоді 17-річного Олександра Мамая засудили майже на три роки ув"язнення за хуліганські дії, побиття двох людей та міліціонера. Однак виконання вироку відклали на два роки.

Скоро ми дізнаємося всю правду про людей, які хочуть прибрати владу в Полтаві до своїх рук

Чому тоді Олександр Федорович у всіх своїх інтерв"ю розказує про те, що ніколи не мав проблем із законом? Питання риторичне.

Далі в офіційній біографії на сайті ГО "Наш дім Полтава" пишуть, що Олександр Мамай здобув вищу освіту у Полтавському будівельному університеті. Дивно, однак такого університету в Полтаві не було. Можливо, він мав на увазі Полтавський інженерно-будівельний інститут, який тепер Полтавський національний технічний університет ім. Юрія Кондратюка. Мабуть, він забув точну назву навчального закладу, тому що провчився в ньому менше ніж півроку.

Як повідомив Коробко, проректор з навчальної роботи ПНТУ ім. Кондратюка, Мамая дійсно зарахували з 1 вересня 1986 року студентом першого курсу санітарно-технічного факультету за спеціальністю "Теплогазопостачання та вентиляція" денної форми навчання. Проте 14 січня 1987-го був відрахований за академічну заборгованість. Виходить, що Олександр Мамай взагалі не має вищої освіти. Знову брехня.

Якщо перша частина з реальної біографії Олександра Мамая настільки відрізняється від "офіційної", можна лише здогадуватися, які "скелети у шафі" ховає цей "відомий меценат".

У мене є факти стосовно його бізнесу, але поки що не можу їх оприлюднити. Я надіслав звернення до всіх засобів масової інформації, не тільки місцевих, а й центральних, із проханням допомогти мені у розслідуванні.

Упевнений, скоро ми дізнаємося всю правду про людей, які хочуть прибрати владу в Полтаві до своїх рук. Адже ми, виборці, маємо на це повне право. На черзі — моє розслідування стосовно діючого міського голови Андрія Матковського.

Зараз ви читаєте новину «Кандидата в мери відрахували з першого курсу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі