четвер, 23 жовтня 2008 19:56

Із грудастою Лоло можна сфотографуватися

Із грудастою Лоло можна сфотографуватися

Воскові фігури персонажів давньогрецької та єгипетської міфології, письменника Миколи Гоголя з персонажами його творів можна побачити на виставці воскових фігур "Легенди і міфи" в Полтавській галереї мистецтв.

— На виставці представлено майже 40 воскових фігур, — розповідає менеджер виставки Зоя Ігнатьєва. — Окрім кентаврів, гарпій, міфологічних богів, є фігури людей, про яких складали легенди. Це Чингісхан, Наполеон, Коперфільд. На виставці можна побачити, як виглядали цариці Клеопатра, Ніфертіті, боги Аполлон, Афродіта, Венера. Кожен відвідувач, звісно, якщо бажає, може послухати екскурсію. Біля кожної фігури є табличка, на якій теж можна дізнатися легенду чи міф про людину або міфологічну істоту.

— Клеопатра зображена за подобою до актриси Елізабет Тейлор, яка зіграла царицю в однойменному фільмі, — каже екскурсовод Марина Іванова, 20 років. — Насправді вона мала досить посередню зовнішність і великий ніс. Дуже владна жінка була. Поклялася померти в один день із чоловіком Антонієм. І коли римляни завоювали Єгипет і дійшли до її кімнати, вона отруїла себе зміїною отрутою. Це вважали священною смертю в Давньому Єгипті.

Померла у 29 років. Вважають, що груди проломили їй грудну клітку й задушили

Про єгипетську царицю Ніфертіті розказують, що вона хотіла ввести віру в єдиного бога й переконала людей, що фараон — представник бога на землі. За це жерці після її смерті знищували всі можливі зображення її обличчя.

— І тільки сто років тому знайшли тайник із картинами і зображеннями Ніфертіті, — продовжує екскурсовод. — Була низенькою, з довгими руками до колін і високою шиєю. Зараз висувають версії, що вона була інопланетянкою, а під головним убором, який вона ніколи не знімала, була гуманоїдна голова.

Іванова показує на воскову фігуру Лоло Феррарі.

— Її справжнє ім"я — Єва Валліос, — розповідає. — Вона була обличчям торгової марки "Феррарі". Зробила 22 пластичні операції, змінюючи не лише груди, а й обличчя, сідниці. Груди збільшила з 95 сантиметрів до 157. Вони важили 6 кілограмів. Померла у 29 років. Вважають, що груди проломили їй грудну клітку й задушили.


Полтава, вул. Фрунзе, 5, Галерея мистецтв, щодня до 30 листопада з 10.00 до 19.00. Телефон для довідок (0532) 56 07 31. Квитки дорослим — 15 грн, дітям — 10 грн.

Зараз ви читаєте новину «Із грудастою Лоло можна сфотографуватися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі