середа, 05 березня 2008 18:26

Іван Живогляд попрощався з ріднею

У селі Хитці Гадяцького району 2 березня поховали Івана Живогляда, 68 років. Чоловік до пенсії був механізатором та комбайнером місцевого сільгосппідприємства "Нива".

— Сніг, дощ, а він на полі, — розповідає про Івана Петровича інженер служби безпеки "Ниви" Дмитро Тищенко. — Говорив тільки по ділу. Спеціаліст — хороший.

У Хитцях Іван Живогляд жив від народження. Батько Петро загинув на фронті. Незабаром померла матір Орися. Вони з сестрою залишилися сиротами.

— Після армії влаштувався шофером, — згадує Тищенко. — На пенсії підробляв у колгоспі. Просив улітку комбайни посторожувати, а він відмовився через слабке здоров"я.

Із дружиною Марією збудували хату. Виростили синів Олександра, Анатолія, Василя. Василь, як і батько — механізатор. Олександр — забійник на фермі. Анатолій — голова сільради в сусідній Красній Луці.

— Комбайнери — трудяги, — говорить секретар сільської ради Ольга Сергієнко. — Працюють без вихідних. Через те хворіють, довго не живуть.

Іван Петрович мав хворе серце. Переніс інсульт. Останні місяці не підводився з ліжка. 1 березня ввечері йому стало зле. У батьківській хаті зібралися сини, онуки.

На похорон прийшли односельці, усі працівники тракторної бригади.

Зараз ви читаєте новину «Іван Живогляд попрощався з ріднею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі