четвер, 18 грудня 2008 15:40

Іван Бикалович знайшов родичів друга

До Пошукової служби "ГПУ" звернувся Іван Бикалович із села Іванівка Кобеляцького району, просив допомогти розшукати армійського друга Василя Філіпа:

"Із ним я служив у селі Лямбир Саранської обл. колишньої Мордовської АСР. У нашу частину Василя призвали в 1970-му у віці 26 років. Військкомат давав йому відстрочку до 27 років, бо він у сім"ї був один і мав матір пенсійного віку. Коли вона померла, йому було 26. Василь став призовний, бо пільги для нього скінчилися. Нас командування часто посилало в далекі відрядження. Відрядження нас зріднили, і ми з Василем стали як брати".

Із Василем Філіпом Іван Миколайович не бачився 30 років.

Лист у "ГПУ" прочитала племінниця Філіпа Світлана Горбунова. Вона зв"язалася з Бикаловичем.

"На жаль, мій друг Василь помер 4 жовтня 2001 року при загадкових обставинах у місті Саранськ (де ми з ним колись служили)", — пише у другому листі до "ГПУ" Бикалович.

До редакції також написала рідна сестра Філіпа 73-річна Олександра Шаблій із Дмитрівки Кременчуцького району. Вона вдячна Бикаловичу, що не забув її брата. Стверджує, що Василя забирали в армію, коли ще була жива мати — та давала згоду на призов. Після армії Василь зостався в Мордовській АСР, одружився, народилися донька Наталія й син Олександр. Забрав до себе матір. Також стверджує, що брат помер 15 років тому.

Зараз ви читаєте новину «Іван Бикалович знайшов родичів друга». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі