середа, 06 серпня 2008 15:24

Інвалідів підсаджують у рейковий автобус

1 серпня із Кременчуцького залізничного вокзалу урочисто відправили рейковий автобус. Протягом дня він курсуватиме в трьох напрямках: Кременчук–Золотонішино, Кременчук–Кобеляки, Кременчук–Веселий Поділ. Це восьмий в Україні та другий в області рейковий автобус.

— Для пасажирів головне — комфорт, швидкість. Салон оснащений кондиціонерами, а швидкість автобуса — 120 кілометрів за годину. Ціна квитка не така висока, як у маршрутках. За десять кілометрів пасажир сплачує дві гривні, — розказує начальник служби приміських перевезень Південної залізниці Олег Пелипейко, 38 років. — Так ми виводимо з експлуатації вагони 1960–1970-х років випуску.

Східці підйому в автобус високі. Пандусами він не обладнаний. Виконувач обов"язків начальника полтавської дирекції залізничних перевезень Олександр Буркун зауважує, що чергові станції допомагатимуть інвалідам підніматися в салон.

Автобус розрахований на 110 сидячих місць. Його вартість — понад 13 млн грн. До кінця року із Кременчуцького залізничного вокзалу планують відправити ще дві моделі виробництва Крюківського вагонного заводу.

Перший такий автобус вийшов на маршрут Кременчук—Бурти—Світловодськ—Кременчук 13 червня.

Зараз ви читаєте новину «Інвалідів підсаджують у рейковий автобус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі