понеділок, 18 серпня 2008 17:00

Ім"я благодійників вибили на дзвонах

Володимира Нестеренка та Сергія Супруненка з міста Гадяч нагородили орденами Нестора Літописця. Чоловіки купили дзвони для місцевої Всіхсвятської церкви УПЦ Московського патріархату. Іншим вісьмом парафіянам храму вручили почесні грамоти.

Найбільший дзвін для церкви купили за гроші віруючих. Він коштує 90 тис. грн. Володимир Нестеренко, директор місцевої фірми "Будівельник", придбав для Всіхсвятської церкви 200-кілограмовий дзвін. На другий, такої ж ваги, пожертвував гроші Сергій Супруненко. Він родом із Гадяча. Працює в Росії. Інші два 100-кілограмові дзвони купили настоятель Всіхсвятської церкви 41-річний отець Стефан, подруги-підприємці Людмила Дроб"язко та Ірина Кулик. На кожному дзвоні написали прізвище людини, яка його придбала.

У районі це найбільша кількість дзвонів на храмі. Із старими — їх 10.

Всіхсвятська церква в Гадячі збудована на місцевому кладовищі 1836 року. Відтоді служіння не переривалося. Вона розрахована на 100 парафіян. 2000-го в храмі зробили капітальний ремонт. Звели більшу за розмірами дзвіницю. Дзвони замовляли в Росії у Воронежі. Отець Стефан каже, в Україні немає такої майстерні. Головний дзвін "Благовіст" важить 351 кг.

Настоятель церкви отець Стефан одружений. Його 36-річна дружина Світлана співає в хорі. Донька Марина навчається в 11 класі. Родом панотець зі Львівської області.

Зараз ви читаєте новину «Ім"я благодійників вибили на дзвонах ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі