четвер, 20 січня 2011 16:42

Хворих годують за 10 гривень

У районній лікарні Гадяча почали гарно годувати. На харчування хворого за день витрачають до 10 грн. У медзакладах Полтави пацієнтів годують за 2 грн на день.

Восени лікарняний автомобіль їздить селами району, і люди безкоштовно приносять до машини овочі. Цієї осені дали 15 т картоплі.

— Хтось принесе відро картоплі, а хто буряка, моркви, цибулі, капусти. Люди дають, хто що може, — розповідає головний лікар 52-річний Олександр Басараб. — Ми їм за це дуже вдячні. Дільничні лікарі між селян оголошують, коли збиратимуть овочі. Шукаємо, де дешевше купити помідори, огірки, кабачки.  Цього року своїми силами засолили тонну помідорів, 800 кілограмів огірків, 100 кілограмів кабачків, намаринували капусти.

Біля медзакладу за гаражами посадили городину: цибулю, петрушку, кріп, 40 соток картоплі. Олександр Іванович хвалиться, перша молода картопля на столі хворих була торік із лікарняного городу. Влітку варять компоти з абрикосів і вишень, що ростуть у садку при закладі. Директор сільгосппідприємства "Гадяцьке бурякогосподарство" Олександр Сухань привіз тонну різної крупи. Два дні в меню хворих куряче м'ясо, два дні — котлети, два — відварена риба. Супи наваристі дають.

— Можна з дому й не везти харчі, — каже пацієнтка Тамара Рубан. — Усе ситно та смачно. Окремо готують для хворих на цукровий діабет, виразку шлунка.

Особливо це зручно для хворих з інших районів. У Гадячі лікуються з Лохвиці та Зінькова. Харчування інвалідів війни обходиться в 30–35 грн.

Зараз ви читаєте новину «Хворих годують за 10 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі