пʼятниця, 28 вересня 2007 07:06

Хто з полтавців іде в депутати

Голова Полтавської облдержадміністрації 54-річний Валерій Асадчев зі своєю дружиною Валентиною будуть голосувати на позачергових виборах до Верховної Ради в Києві. Вони мають столичну реєстрацію. У Полтаві винаймають квартиру. У столиці живе й донька Асадчевих Тетяна.

— Поїдемо потягом чи власним автомобілем "Тойота-Кемрі" з вечора в суботу. Рано-вранці проголосуємо й повернемося в Полтаву, — каже Асадчев. Зазначає, що авто не водить уже 5 років, бо кілька разів потрапляв в аварії — думав про роботу. За кермом тепер сидить його водій.

Проголосувати 30 вересня можна буде лише за місцем реєстрації — відкріпних посвідчень не видають. Щоб віддати голос, треба прийти на виборчу дільницю з 7.00 до 22.00 з паспортом. Уточнити своє прізвище в списках виборців можна було до четверга 27 вересня. У бюлетені буде 20 політичних партій і блоків. N17 у списку відсутній. Під ним значилася "Пора", яку з реєстрації зняли.

"ГПУ" нарахувала у виборчих списках 116 жителів Полтавщини. Найбільше їх у списку Комуністичної партії України — 21.

У списку Соцпартії — 13, Блоку Юлії Тимошенко і Прогресивної соціалістичної партії — по 11, Партії регіонів — дев"ять, блоків "Наша Україна — Народна самооборона" і "Християнський блок" — по вісім, "Блоку Литвина" і "Блоку Партії пенсіонерів України" — по шість.

Серед відомих — колишній мер Полтави Анатолій Кукоба. Він іде 225-м від Партії регіонів. Перед Кукобою у списку є ще двоє полтавців. 97-й у регіоналів — міністр житлово-комунального господарства, колишній мер Комсомольська Олександр Попов. 183-й — нардеп п"ятого скликання кременчужанин Олег Надоша. Гендиректор "Кременчуцького автоскладального заводу" Микола Черниш — 292-й. Директорка агрофірми "Маяк" із Котельви, Герой України Тетяна Корост — 331-ша. Колишній голова Полтавської райдержадміністрації, а нині президент асоціації "Насіння Полтавщини" Василь Степенко на 436-й позиції.

У списку блоку "Наша Україна — Народна самооборона" найвигідніша — 131-ша — позиція у голови обласної "Нашої України", першого заступника губернатора Івана Близнюка. Рухівець, начальник обласного управління інформації та зв"язків із громадськістю Олег Пустовгар на 178-му місці. Заступник голови облради Петро Ворона йде 204-м.

У БЮТ під N40 — Вадим Петренко. Нині він пенсіонер, був заступником губернатора, очолює обласну організацію партії "Батьківщина". Президент футбольного клубу "Ворскла", керівник підприємства "Кременчукм"ясо" Олег Бабаєв посів 109-ту позицію. Приватному підприємцеві й голові міської "Батьківщини" в Полтаві Любові Шайдур виділили 192-ге місце. За три позиції після неї — заступник голови облради Володимир Марченко.

Три полтавці, які були нардепами, мають тепер київську реєстрацію

Керівник виконкому Оржицької райради Сергій Гордієнко йде від Комуністичної партії України під N24. Голова обласної організації цієї партії Олександр Масенко — 52-й. А голова міської організації в Полтаві Олексій Гавріков — 119-й.

Соціаліст, колишній губернатор Полтавщини Степан Бульба у списку своєї партії 10-й. Віктор Іноземцев, який був його першим заступником, а нині директор Полтавського кооперативного технікуму, 112-й. Одразу за ним іде голова Пирятинської райради Олексій Рябоконь.

У блоці Литвина голова президії обласної організації Українського товариства мисливців і рибалок Костянтин Боровик 29-й. Гендиректорові обласної державної телерадіокомпанії "Лтава" Миколі Ляпаненку виділили 59-ту позицію. Голова сільгоспкооперативу "Батьківщина" в Котельві, Герой України Олександр Коросташов — 115-й.

Крім того, три полтавці, які були нардепами попередніх скликань, мають тепер київську реєстрацію. Микола Кульчинський нині 72-й у списку "Нашої України — Народної самооборони". Олексієві Лелюку Партія регіонів віддала 92-гу позицію. "Бютівець" Андрій Веревський — 44-й.

Найкраще місце в списку за розташуванням має пенсіонер із Полтави Федір Моргун, 83 роки. Він 15 років був першим секретарем Полтавського обкому Компартії, Герой Соцпраці, академік Української академії аграрних наук.

Моргун другий у списку блоку "Всеукраїнська громада", який очолює радниця президента України безпартійна Лідія Поречкіна. Вона майже рік була заступником міністра МВС при Юрієві Луценку.

Син Моргуна Володимир — завідувач кафедри психології Полтавського педуніверситету. У виборчому списку блоку "Всеукраїнська громада" в нього 16-й номер.

Зараз ви читаєте новину «Хто з полтавців іде в депутати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі