пʼятниця, 09 листопада 2007 07:10

Хірурга Ярослава Калиняка хоронив увесь район

6 листопада минуло дев"ять днів після смерті хірурга Лохвицької центральної районної лікарні ЯрославаКалиняка, 53 роки.

— У Ярослава Миколайовича тиждень боліло серце, та він нікому не зізнавався, — розповідає медичний бібліотекар Лохвицької лікарні Валентина Луніч, 48 років. — У неділю він чергував, приймав хворих. Увечері провів сина Ігоря на автобус і пішов додому. Там у нього стався серцевий напад. Злетілися всі лікарі, хотіли допомогти. Але не змогли.

На похорон Калиняка з"їхалися пацієнти та медпрацівники з району.

Ярослав Калиняк родом з села Покровське, що в Якутії, на півночі Росії. Із батьками переїхав до міста Петровське на Луганщину. Після закінчення медінституту за направленням поїхав працювати хірургом до Лохвицької райлікарні. Був депутатом міської та районної рад.

У нього залишилася дружина Наталія Григорівна — інвалід ІІ групи. Жінка вчителює у школі N2. 24-річний син Ігор живе в Києві, працює на виробництві. Донька Ірина, 23 роки, нещодавно вийшла заміж і переїхала до Полтави, закінчує медакадемію.

— Він на собі тримав дружину, батьків і господарство, — веде далі Луніч. — Його город — витвір мистецтва. Туди можна було ходити на екскурсію. Любив рибалити. Із технікою був на "ти".

Зараз ви читаєте новину «Хірурга Ярослава Калиняка хоронив увесь район». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі