вівторок, 18 грудня 2007 19:06

Григорія Малимона хоронили всім селом

Минулої суботи минуло дев"ять днів після смерті 84-річного Григорія Малимона з села Дрижина Гребля Кобеляцького району. На похорон прийшло все село.

— Хороший був чоловік, по совісті жив, — розповідає секретар Дрижиногреблянської сільради Лариса Малоканова, 41 рік. — Помер від старості.

Григорій Степанович народився 3 квітня 1923 року. Із рідного села ніколи не виїжджав. Після війни одружився з корінною жителькою Дрижиної Греблі Анастасією.

— У воєнні роки Анастасію Миколаївну забрали остарбайтером до Німеччини, — говорить Лариса Іванівна. — Там вона працювала на примусових роботах. Коли повернулася, вони з Григорієм побралися.

Півроку тому Анастасія Миколаївна померла. У Малимонів залишилася донька Галина. Після заміжжя вона переїхала до Полтави.

Григорій Степанович працював у будівельній бригаді столяром при місцевому колгоспі. Робив двері, вікна, дахи.

— Жили вони небагато, — веде далі жінка. — Мешкали у старій довоєнній хаті. Тримали курей, свиней, корову. Але їхнє подвір"я було чистим.

Зараз ви читаєте новину «Григорія Малимона хоронили всім селом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі