четвер, 24 квітня 2008 19:33

GPS-навігатор показує маршрут руху авто

Менеджер з Полтави 23-річний Віталій Вовк купив за 2,5 тис. грн для автомобіля "лада" GPS-навігатор. Це прилад для орієнтування авто на місцевості.

— Мені часто доводиться їздити у відрядження Україною, — розказує Віталій. — Навігатор допомагає у незнайомому місті.

Чоловік показує прилад. Він прикріплений до переднього скла. Це дисплей розміром 10 на 15 см. Справа від нього розміщені кнопки управління. Віталій демонструє, як працює навігатор. Вносить адресу: вул. Шилівська. На екрані з"являється карта, де стрілочкою вказано маршрут. Коли машина рушає, з"являються голосові підказки. Жіночий голос повідомляє, через скільки метрів буде поворот. Попереджає, що слід зменшити швидкість.

У магазині побутової техніки "АБВ-техніка" в Полтаві навігатори з"явилися три місяці тому.

— Апарат забезпечує зв"язок із супутником, — пояснює продавець-консультант магазину Сергій Краснокуцький, 25 років. — Усі функції залежать від програмного забезпечення. Прилад підключають до комп"ютера. З диска, який іде у комплекті, або з Інтернету завантажують карти місцевості.

Є комбіновані GPRS-навігатори. Коштують понад 2 тис. грн. Їх можна використовувати як телевізор, програвач, приймач. Дешевші — від 1,5 тис.— тільки показують маршрут. Деякі прилади можуть через супутник зчитувати швидкість машини й показувати, за який час вона доїде до пункту призначення.

Зараз ви читаєте новину «GPS-навігатор показує маршрут руху авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі