пʼятниця, 16 листопада 2007 07:08

Глобинський цукор використають у кока-колі й одеському шампанському

Цукор виробництва Глобинського цукрозаводу визнали кращим у конкурсі на якість і колір. Тепер його використовуватимуть при виробництві газованого напою кока-кола й одеських шампанських вин.

Минулого понеділка на цукрозаводі закінчився двомісячний сезон виробництва цукру. Після переробки 156 тис. т буряку отримали майже 21 тис. т цукру. Це на 3 тис. т більше, ніж минулого року.

— Торік на складах цукрозаводу не поміщалася готова продукція. Складські приміщення орендували в селах району Обознівці, Погребах, Пустовійтовому, — розповідає заступник технічного директора підприємства Галина Загубинова, 53 роки.

На складах заводу залишилося 1,7 тис. т минулорічного цукру. Оптом його продавали по 2,4 тис. грн за 1 т. Цьогоріч ціна збільшилася на 500 грн.

Для виробництва на заводі використовували власноруч вирощені буряки. Посіяли їх на 4,3 тис. га. Урожайність була 380 ц із гектара.

У період цукроваріння тут працюють 650 робітників. Половина з них — сезонні. У середньому отримують 1 тис. грн зарплати. Деякі стають на облік центру зайнятості. Решта — готують цехи та обладнання до роботи в новому сезоні.

Зараз ви читаєте новину «Глобинський цукор використають у кока-колі й одеському шампанському». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі