четвер, 17 липня 2008 17:10

Геннадій Муканов ледь не втопився у річці

Автор: фото: Світлана НАТАЛЕНКО
  Курсант Черкаської академії пожежної безпеки Сергій Рудкін (ліворуч) прийшов до Гадяцької райлікарні провідати Геннадія Муканова, якого врятував, коли той тонув
Курсант Черкаської академії пожежної безпеки Сергій Рудкін (ліворуч) прийшов до Гадяцької райлікарні провідати Геннадія Муканова, якого врятував, коли той тонув

14 липня в річці Псел у Гадячі ледь не втопився 13-річний Геннадій Муканов.

— Він погано плаває, — каже його мати Тетяна Муканова. — Тому ми ніколи не відпускали його на річку самого.

13 липня подружжя поїхало в Петрівку Роменську на батьківщину Тетяни. Геннадій залишився із бабусею. У понеділок пішов на річку. Купався неподалік берега на третьому пляжі, де мілко.

— Я пірнав і плавав біля берега, — згадує Геннадій. — А тоді вирішив перепливти на другий пляж. Це 10—15 метрів за течією. Але треба пливти через очерет і водорості. Мене щось почало тягти на дно. Зрозумів, що тону. Злякався і знепритомнів.

За густим очеретом ніхто з відпочивальників хлопчика не помітив.

— Через переляк він не міг покликати на допомогу, — каже Світлана Наталенко з Головного управління МНС у Полтавській області. — Річка підхопила його й понесла за течією. На березі з товаришем стояв курсант Черкаської академії пожежної безпеки Сергій Рудкін, 17 років. Вони побачили тіло хлопчика і витягли з води.

Серед відпочиваючих був лікар, який почав робити штучне дихання. Викликали "швидку". Нині хлопець у лікарні, почувається добре. Йому проведуть необхідні процедури, щоб не пішло ускладнення на легені. За тиждень випишуть.

— Уже коли взнав, що сину нічого не загрожує, то купив у магазині пляшку горілки "Штурман" і випив, бо усього трясло, — згадує батько, теж Геннадій Муканов.

Зараз ви читаєте новину «Геннадій Муканов ледь не втопився у річці ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі