пʼятниця, 10 жовтня 2008 17:18

Газ у балонах подорожчав до 104 гривень

У негазифіковані села Машівського району третій тиждень не привозять балонного газу.

— Щотижня ми витягаємо балони на вулицю. А потім назад забираємо, бо машина не приїжджає, — розповідає жителька села Сонячне Галина Кравченко, 72 роки. — Протоплюю дровами в печі й варю їжу.

Жінка каже, балона вистачає в середньому на місяць:

— А буває так заправлять, що й місяць не потопиш.

На підприємстві "Полтавапропангаз", яке постачає балони, кажуть,  газ уже закупили й почали розвозити.

— У нас були фінансові проблеми, тому виникли перебої з постачанням, — пояснює головний інженер підприємства Олег Бистрай. — На цьому тижні по Машівському району вже була розвозка. До кінця тижня буде ще одна. Для населення тепер балон газу буде коштувати 104 гривні.

До цього продавали по 95 грн.

Голова Машівської райдержадміністрації 49-річний Віктор Сотніков говорить, що в районі повністю негазифіковане село Сонячне. У селах Коновалівської і Ряськівської сільрад газ не підведений до окремих вулиць і будинків.

— У Ряському вулиці розкидані. Тому не на всіх є газ. А Сонячне — велике село, там живе близько 300 людей. У цьому році ми побудували вже й підвідний газопровід. Люди могли б створити кооператив і провести газ. Але ніхто нічого не зробив.

Галина Кравченко з Сонячного розповідає, що чотири дні тому кооператив створили:

— Якби нам хто допоміг провести газ хоч по вулиці. А то казали, що 12 тисяч треба буде платити. Мабуть, і далі топитимемо дровами.

Зараз ви читаєте новину «Газ у балонах подорожчав до 104 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі