понеділок, 18 серпня 2008 16:59

Євдокія Приходько померла на пасовищі

В селі Іванове Селище Глобинського району 1 серпня від інсульту померла 64-річна Євдокія Приходько. Жінка тримала господарство, двох корів. Того дня вона випасала череду.

— По обіді на пасовищі їй зробилося погано. Поряд нікого не було. Коли дізналися, відвезли маму спочатку в лікарню в село Зубані, потім у Великі Кринки, а тоді у Глобине. Там у реанімації о восьмій вечора вона померла, — розповідає донька Людмила Костюченко, 38 років. — Смерть раптова, раніше вона не хворіла.

— Євдокія Дем"янівна рано залишилася без батька, він загинув на фронті. В Івановому Селищі закінчила восьмирічку. Одразу пішла працювати в колгосп різноробочою, — каже завідувач відділу кадрів сільгосптовариства "Івановоселищенський" Михайло Папенко, 50 років. — Тяжко трудилася біля свиней і корів. Була передовою дояркою. Її фото висіло на дошках пошани. Їздила по путівках у Ленінград і Москву. Працювала і продавцем у магазині. У пошані жінка була. На пенсію пішла з Глобинського цукрозаводу.

1967 року Приходько виїхала до Казахстану на цілину. Від першого чоловіка Василя Шевченка народила сина Олега. 1969-го вони повернулися до Іванового Селища, бо хлопчикові не підійшов тамтешній клімат. Родина звела в селі будинок. Народилися доньки Людмила та Алла.

Із другим чоловіком Віктором Приходьком Євдокія Дем"янівна прожила 6 років. Він помер два роки тому від інсульту. Із жінкою жив 18-річний онук Олександр Мосієнко.

— Прикипів він душею до бабусі. Вона завжди веселою була, у сільському хорі співала. А що вже хліб пекла смачний! — додає донька.

У Євдокії Приходько залишилося троє дітей та четверо онуків.

Зараз ви читаєте новину «Євдокія Приходько померла на пасовищі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі