четвер, 05 червня 2008 17:09

Євдокія Гордійко в дитинстві няньчила дітей священика

Хочу розповісти про жінку, яка на це заслуговує. 20 квітня Євдокії Гордійко із села Свиридівка Лохвицького району виповнилося 100 років. Вона — мати чотирьох дітей. Майже 80 років пропрацювала в колгоспі.

Багато довелося їй пережити. Жили бідно, тому тільки-но зіп"ялася на ноги, пішла до попа няньчити дітей. Пізніше варила їсти та прибирала в сім"ї сільського вчителя. Коли в Свиридівці була організована комуна — стала комунаркою. Там і свого чоловіка зустріла.

Із чоловіком розлучилася. Працювала в місцевому колгоспі імені Ворошилова. Там доглядала телят, полола буряк, табак та соняшник.

Тяжко працювала, бо треба було годувати своїх синочків. Прибіжить на хвилинку додому й не знає, за що хапатися — і постірати треба, і їсти зварити, і з огородом управитися. Ніколи не думала, що Господь дасть їй такий довгий вік.

У день сторічного ювілею її вітали рідні, знайомі, сусіди, керівники району. Вони вручили подарунки та листівку від Президента України Віктора Ющенка. Учасники художньої самодіяльності з місцевого будинку культури співали для ювілярки українські народні пісні "Закувала зозуленька", "Світить місяць", "Ой там, на горі" та "Сорочку мамину" Наталії Май.

Почувши пісні, Євдокія Луківна розхвилювалася і заплакала. Мабуть, пригадала свою молодість, своє життя.

Зараз Євдокія Гордійко живе у сина, бо сама вже не має здоров"я хазяйнувати.

Голова ради ветеранів с. Свиридівка Лохвицького р-ну З. Литвиненко

Зараз ви читаєте новину «Євдокія Гордійко в дитинстві няньчила дітей священика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі