пʼятниця, 01 серпня 2008 15:34

Єлизавета Рассоха посіла четверте місце в міжнародному конкурсі малюнку

Два тижні тому 8-річна Єлизавета Рассоха з Кременчука отримала посилку з китайської столиці Токіо. Там лежали олівці, дві ручки, лінійка, гумка та дві упаковки фломастерів. Це її нагорода за четверте місце в міжнародному конкурсі дитячого малюнку "Зміни клімату: наші дії, направлені на зменшення негативних дій".

Єлизавета закінчила 3-й клас Кременчуцької гімназії N6. Навесні побачила оголошення про конкурс малюнку на тему глобального потепління.

— Я намалювала планету, яка усміхається. До неї тягнуться три руки — біла, коричнева й жовтувата. Вони означають три раси людей. Перша тримає дерево, друга вітрячок, а третя — екологічну лампочку. Навколо малюнку зобразила багато прапорців різних країн, більше тижня змальовувала з енциклопедії, — ділиться дівчинка. — Ідею підказала мама. Я малювала три тижні.

Малюнок Єлизавета відправила в міську бібліотеку. По Кременчуку в цьому конкурсі дівчинка посіла перше місце, в швейцарській Женеві її малюнок зайняв третє місце по європейському регіону. На завершальному, світовому етапі, в місті Велінґтон у Новій Зеландії — четверте.

— Знаю, що в конкурсі брали участь 15 тисяч 550 дитячих робіт із 90 країн світу. Ми відправили малюнок і забули про нього. Навіть і не думала, що переможемо. Мені й досі не віриться, — радіє мама Єлизавети 35-річна Наталія. Вона виховує доньку сама. Працює вчителькою образотворчого мистецтва в гімназії N6, викладає в художній школі. — Моїй дитині все цікаво. Вона малює з двох років. Нічого їй не забороняю. Не дозволяю лише малювати на стінах і одязі.

У художню школу Єлизавета ходить із мамою. Змалку дивилася, як малюють діти та вчилася.

— Але я поки що не записую її в художню школу, бо дуже хвороблива дитина. Боюся, що не зможе туди регулярно ходити. А зі мною інколи ходить на роботу, — каже Наталія.

Єлизавета Рассоха постійно бере участь у міських конкурсах малюнків, має багато нагород.

Зараз ви читаєте новину «Єлизавета Рассоха посіла четверте місце в міжнародному конкурсі малюнку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі