четвер, 18 жовтня 2007 07:04

Дружинники забороняють студентам курити

Із вересня в студмістечку Полтавської аграрної академії слідкувати за порядком у вечірні години почали студенти-дружинники. При вузі такі чергування діють три роки.

— Якщо пропрацюєш без курйозних ситуацій рік, заплатять сто гривень, — розповідає третьокурсник факультету технології виробництва, переробки продукції тваринництва Ростислав Кулак, одягаючи пов"язку на руку товариша.

— Зазвичай надзвичайних випадків не стається, — додає 22-річний Юрій Юрченко. — Хіба що куріння там де не треба. Для курців неподалік четвертого корпусу збудували альтанку. Більшість нас слухається, бо з нами ходить викладач.

Прізвища дружинників записані в документації штабу. Перед виходом на чергування відповідальний викладач дзвонить до райвідділу міліції й повідомляє про початок зміни.

— Наше завдання виставити сторонніх із території академії. Перевіряємо документи, — каже викладач Євген Чухліб, 47 років.

Подібні організації діють при медакадемії, технічному, педагогічному та університеті споживчої кооперації.

— Студенти за це грошей не отримують, бо не несуть служби на вулицях, — розповідає начальник обласного відділу дільничних інспекторів Анатолій Гриценко, 31 рік. — Їхнє завдання — вчасно повідомити міліцію про правопорушення.

Зараз ви читаєте новину «Дружинники забороняють студентам курити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі