пʼятниця, 18 квітня 2008 19:13

Дружина губернатора Полтавщини вчить дітей розмальовувати писанки

Дружина губернатора Полтавщини Валентина Асадчева розпочала проект "Розмалюй свою писанку". 11 квітня на святі в обласній бібліотеці ім. І. Котляревського майстри гуртків розпису вчили школярів розмальовувати писанки.

— Перед Великоднем ми поїдемо в один із районів, де немає майстрів з розпису великодніх яєць. У районному будинку культури зберемо дітей і студентів Полтавського педуніверситету. Їм показуватимуть, як розписувати писанки, — розповідає Валентина Михайлівна.

Для цього майбутні педагоги, які вивчають декоративно-прикладне мистецтво, підготували 100 яєць. Брали сирі яйця, робили в них дірочки, випускали білок і жовток.

Нині учасники проекту готують до друку книгу "Полтавська писанка", знімають навчальний фільм про розпис писанок.

— Два тижні тому для фільму в Карлівському краєзнавчому музеї та училищі культури в Гадячі майстри-писанкарі давали майстер-клас. Я сама розписала писанку найпростішим візерунком із квітами, — хвалиться Асадчева.

На Великдень у приміщенні облдержадміністрації поставлять пасхальне дерево з писанками школярів з усієї області. Воно стоятиме рік.

— Влітку на Сорочинський ярмарок і перед трьохсотріччям Полтавської битви до нас приїде багато послів. Познайомимо їх із нашими звичаями, — радіє дружина губернатора.

Зараз ви читаєте новину «Дружина губернатора Полтавщини вчить дітей розмальовувати писанки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі