понеділок, 31 жовтня 2011 07:15

Долари обмінюють у чорному джипі

У Полтаві на вул. Фрунзе, 1, біля магазину "Весна", податкова міліція затримала вуличних міняйлів. Вилучили 50 тис. грн, $14,4 тис. і 200 євро. Вони обмінювали гроші в чорному тонованому джипі. За тиждень міняйли повернулися. Працюють на цьому місці вже близько 10 років.

21 жовтня о 14.00 чорний джип "лексус" стоїть біля магазину "Весна". Через дорогу припаркована сіра "мазда". Із неї виходить білявка, прямує до джипа. Через вікно спілкується з водієм. Повертається та сідає в машину. За кілька хвилин водій джипа відкриває багажник. Там п'ять великих пакетів. Дістає згорток. Іде до "мазди", сідає в салон, за кілька хвилин повертається до до своєї автівки.

Підходжу до таксистів. Запитую, чи можна десь поміняти гроші.

— Валєра, тут клієнт до тебе, — гукає таксист. Показує рукою на джип.

Дістаю з кишені 500 грн. Запитую, чи обміняють на євро. Водій джипа відмовляє, каже, скуповує лише долари.

Полтавці говорять, нелегальний обмінник тримає подружня пара. Чоловіка звати Валерій, жінку — Валентина. Фальшивок від них не отримували, курс такий же, як у банку. Можуть обміняти велику суму.

— 12 жовтня податкова міліція цих міняйл затримала, — коментує Дмитро Скобельський з обласної податкової міліції. — Зараз перевіряють їхню діяльність.

У Полтавській обласній міліції говорять, в обласному центрі діє мережа нелегальних обмінників. Люди почали більше до них звертатися, бо не хочуть стояти в черзі в банку, дехто не погоджується давати ксерокопію паспорта.

За жовтень у Полтавській області податкова міліція викрила три нелегальні обмінні пункти в Полтаві, Кременчуці та Пирятині. Вилучили близько 200 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Долари обмінюють у чорному джипі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі