вівторок, 05 січня 2010 17:13

До кінця 2010 року закінчать газифікацію сіл

Автор: малюнок з сайту компанії ”Нібулон”
  Таким буде новий термінал із відвантаження зернових та олійних культур на річковий транспорт у Кременчуці. На ”Нібулоні”працюватимуть 60 робітників
Таким буде новий термінал із відвантаження зернових та олійних культур на річковий транспорт у Кременчуці. На ”Нібулоні”працюватимуть 60 робітників

Цього року на Полтавщині продовжать розпочате торік будівництво, залучатимуть нових інвесторів.

— Це дасть можливість створити нові робочі місця, — говорить заступник голови облдержадміністрації Андрій Баранов, 42 роки. — Ми реалізовуємо потужні інвестиційні проекти. Основний упор робимо на розвиток сільського господарства.

Найпотужнішим інвестиційним проектом називають будівництво елеваторів підприємством "Нібулон".

— Він цікавий тим, що вперше за 18 років незалежності відновили судоходність по Дніпру, — продовжує Андрій Павлович. — Сьогодні замовлений перший в Україні приватний річковий флот. Він запрацює до кінця наступного року. Почнемо будівництво ще двох потужних елеваторів у Градизьку і Кременчуці. У Кременчуці буде й річковий термінал.

До кінця року хочуть завершити газифікацію всіх сіл області. Ремонтуватимуть трасу Київ–Харків.

До вересня в 247 школах мають збудувати нові теплі туалети. Там вбиральні надворі. Також перевірять освітлення, щоб учні не псували зір.

Губернатор Полтавщини 56-річний Валерій Асадчев прогнозує в області спад виробництва до 15%.


ВЕЛИКА БАГАЧКА

Завершать реконструкцію Будинку культури. Збудують газопровід від Володимирівки до Сидорівщини.


ГАДЯЧ

Здадуть в експлуатацію першу чергу кіно-концертного залу. Мають відремонтувати міст при в"їзді в райцентр із Полтави. На міському пляжі встановлять "грибки" і лавки. Біля будівлі райради і райдержадміністрації збудують громадський туалет.


ГЛОБИНЕ

У центрі міста встановлять відеокамери спостереження. Відкриють новий міський маршрут автобуса — N5. Збудують три дитмайданчики.

Автопарк має поповнитися двома шкільними автобусами. Яким школам їх дадуть, поки що невідомо.


ГРЕБІНКА

Здадуть другу чергу Будинку культури. Введуть в експлуатацію газопровід Короваї–Кулажинці. Біля Ульяновки розпочнуть зводити завод з виробництва кормів для домашніх тварин. Тривають переговори щодо будівництва заводу з виготовлення гіпсокартону в Гребінці.


ЗІНЬКІВ

Реконструюють клуб у Великопавлівці. Завершать реконструкцію покрівлі райлікарні.


КАРЛІВКА

Відкриють Центр матері і дитини у місті. Запрацюють дитсадки на базах шкіл у Мар"янівці та Варварівці.


КОБЕЛЯКИ

У місті в січні–лютому здадуть в експлуатацію нове приміщення центру зайнятості. 10 квітня відкриють меморіальну дошку костоправу Миколі Касьяну. Продовжать розчищувати річку Кобелячок. Засиплять гранвідсівом 20 вулиць. До кінця року зроблять освітлення на 15 вулицях. Таким чином освітлення відновлять на 55% усіх вулиць. Відкриють дитсадок у Красному.

Розпочнуть будівництво п"яти нових санаторіїв

КОЗЕЛЬЩИНА

Розпочнуть реконструкцію центральної районної бібліотеки. Добудують елеватор.


КОТЕЛЬВА

Планують завершити прокладення об"їзної дороги навколо райцентру. Відремонтують хірургію райлікарні і школу в Деревках. Проведуть газ у Мар"їне і Стадницю.


КРЕМЕНЧУК

62 родини отримають нові квартири. Водночас відбудеться приватизація кімнат у гуртожитках. На неї матимуть право ті, хто там живе не менше п"яти років і не має іншого власного житла. Кімнати передаватимуть безплатно.

Запрацює централізована пральня для медзакладів.

Мають доремонтувати краєзнавчий музей. Роботи розпочали рік тому, постійно бракує грошей.


ЛОХВИЦЯ

Почнуть будувати об"їзну дорогу навколо райцентру, планують завершити її за три роки. Завершать зведення дитячої лікарні у Лохвиці. Введуть в експлуатацію другу чергу школи N1 у Червонозаводському.


ЛУБНИ

У Солониці пробурять свердловину для води. Наступна на черзі — Войниха. Підключатимуть до водопроводу помешкання жителів Тернів.

МАШІВКА

Завершать ремонт райлікарні. Вкладуть значні кошти в енергозбереження у школах і клубах.


МИРГОРОД

У парку Дружба відкриють майданчик для катання на скейтах. Розпочнуть будівництво п"яти нових санаторіїв та реконструкцію центрального ринку. У Кибинцях планують реконструювати клуб. У Ромодані збудують спортмайданчик зі штучним покриттям, відремонтують будинок культури. Планують розчистити річку Хорол від Бакумівки до Малих Сорочинців. У Великих Сорочинцях хочуть закласти диво-сад інтенсивного розвитку. На демонстраційних ділянках вирощуватимуть суниці, малину, виноград, яблуні. Реконструюватимуть Спасо-Преображенську церкву. Відремонтують приміщення сільради і водогону. Планують збудувати дитсадок.


НОВІ САНЖАРИ

Відремонтують водогін і Центр культури та дозвілля. Добудують школу у Великому Кобелячку.


ОРЖИЦЯ

Продовжать реконструкцію Будинку культури. Відремонтують фельдшерсько-акушерський пункт у Маяківці. Полагодять водогони у Чутівці, Лазірках, Денисівці.


ПИРЯТИН

Здадуть в експлуатацію першу чергу очисних споруд. Завершать будівництво переробного центру з виробництва напівфабрикатів у Дейманівці. У Давидівці будуватимуть елеватор.


ПОЛТАВА

Продовжать будівництво тубдиспансеру, готелю біля театру ім. Гоголя. Ремонтуватимуть філармонію, аеропорт "Полтава", меморіал Слави, дороги на вул. Фрунзе і Маршала Бірюзова.

ПОЛТАВСЬКИЙ РАЙОН

Здадуть в експлуатацію поліклініку. Відкриють об"їзну дорогу по вул. Петровського в обласному центрі. Здадуть другу чергу — музей і три пам"ятники — меморіального комплексу Українського козацтва в Жуках.


РЕШЕТИЛІВКА

Відремонтують терапевтичне відділення райлікарні, районний Будинок культури. Добудують дитячо-юнацьку спортивну школу в райцентрі, загальноосвітній заклад у Демидівці.


СЕМЕНІВКА

Збудують птахопереробний комплекс російської корпорації "Бєлгранкорм". Його хотіли звести 2009-го під Кобеляками, але там не виділили землю.


ХОРОЛ

Ремонтуватимуть райлікарню. Добудують міське сміттєзвалище. Відремонтують краєзнавчий музей.


ЧОРНУХИ

Збудують каналізацію в райцентрі, котельні в школах Гільців і Макіївки. Відремонтують музей-садибу філософа Григорія Сковороди. Чиститимуть річку Многа. Підведуть газ до Пісків Удайських.


ЧУТОВЕ

Добудують другу чергу очисних споруд у райцентрі. Відремонтують водопровід. Пробурять дві свердловини для води.


ШИШАКИ

Частину райлікарні перероблять під Центр матері та дитини. Відремонтують школи у Гоголевому, Михайликах, Воскобійниках, клуб у Сагайдаку.

Зараз ви читаєте новину «До кінця 2010 року закінчать газифікацію сіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі