четвер, 24 квітня 2008 18:09

До 10 червня можна рибалити з однією вудкою

Із 1 квітня до 10 червня в Україні проводиться операція "Нерест". Проти браконьєрів на Полтавщині порушили 12 кримінальних справ та склали 260 протоколів.

На початок цього тижня у браконьєрів загалом вилучили 3 т риби, 470 сіток, 19 човнів і чотири електровудки. Більшість порушників ловлять на Кременчуцькому водосховищі в Семенівському, Глобинському і Кременчуцькому районах.

— Нещодавно в заплаві затримали двох рибалок із села Горошине Семенівського району, — розповідає дільничний інспектор Сулинської держрибінспекції Олександр Хоменко, 33 роки. — Вони були на дерев"яному човні. У сітках мали 30 кілограмів лящів, карасів, синців і жерихів. Нам казали, що не працюють і не мають за що годувати свої родини.

Проти чоловіків порушили кримінальну справу. Їм загрожує штраф до 1,7 тис. грн.

У період нересту риболовля заборонена.

— Можна хіба що на березі ловити на вудочку з одним гачком, і то не скрізь, — веде далі Сулаєв. — Відібрані знаряддя лову знищують, а човни продають з аукціонів. Виручені гроші йдуть до місцевих бюджетів.

Зараз ви читаєте новину «До 10 червня можна рибалити з однією вудкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі