четвер, 31 липня 2008 18:33

Для запобігання вагітності наклеюють пластир

В аптеках Полтави з"явився новий контрацептивний засіб — пластир. Його можна наклеювати на будь-яку частину тіла, крім грудей.

— Із ним я приймаю ванну, загораю, купаюся в річці. Не треба щодня ковтати таблетки. На початку трішки тошнило й боліла голова. А потім звикла, — ділиться враженнями 29-річна домогосподарка Марина Донець із Полтави.

Перший пластир прикріплюють у перший день менструального циклу. За тиждень його міняють. За місяць використовують три пластирі. Наклеюють щоразу на нове місце, щоб не виникало подразнення. Ефективність — 98%.

— Він насичений гормонами, які щодня проникають в організм і подавляють овуляцію, — розповідає приватний лікар-гінеколог Марія Рудченко, 34 роки. — Але організм швидко звикає до гормонів. Тому слід час від часу переходити на інші засоби.

Пластир не можна застосовувати при курінні, тяжких хворобах серця, нирок, печінки, маткових кровотечах і фібромах. Менш ефективний для жінок із зайвою вагою.

В аптеках мережі "Тріоль" у Полтаві у продажу є набір із шести пластирів "Естрамон". Він коштує 25,4 грн. Три пластирі "Євра" продають за 102 грн.

— За кордоном дівчата вже давно демонстративно клеять пластир на плече, щоб усі бачили, що вони захищені, — говорить Світлана Шевченко, фармацевт аптеки "Тріоль" на вул. Шевченка в Полтаві. — А в нас вони ще не популярні. Питають переважно жінки 30–40 років.

Зараз ви читаєте новину «Для запобігання вагітності наклеюють пластир». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі