четвер, 30 жовтня 2008 14:48

Для штампу про групу крові двічі здають аналізи

"Здавав кров на визначення її групи та резус-належності в поліклініці N3 Полтави. Хоча й було направлення аналіз взяли не відразу. Спочатку направили заплатити 7 гривень добровільного внеску. Після здачі крові поцікавився, як можна поставити штамп у паспорті про групу крові. Медсестра сказала, що треба її на дослідження здати тричі, бо щоразу можуть визначати різні групи. Чи це справді так?"

Олександр, м. Полтава

— У нас усе безкоштовно, — запевняє 61-річна Алла Гадзенко, завідувачка клініко-діагностичної лабораторії міської клінічної поліклініки N3. — Для даної процедури спочатку потрібно взяти направлення в лікаря. Також пацієнт має мотивувати причину, за якою хоче поставити штамп у паспорті. Не кожного дня звертаються з таким проханням. Потім він має прийти в маніпуляційний кабінет і двічі здати кров із вени з інтервалом у місяць, бо інколи результати не співпадають. Для здачі крові потрібен 5-кубовий шприц. Прийти слід, не поснідавши. Кров беруть із 7.30 до 8.30. Штампи краще ставити після 12.00, коли черги невеликі.

Зараз ви читаєте новину «Для штампу про групу крові двічі здають аналізи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі