четвер, 18 вересня 2008 20:39

Дитячі ігрові намети легко складаються

Автор: фото: Наталка ВІСИЧ
  Аня Комар із Полтави виглядає зі свого ігрового намету. Дівчинці його купили півроку тому в гіпермаркеті ”Метро Кеш енд Кері”
Аня Комар із Полтави виглядає зі свого ігрового намету. Дівчинці його купили півроку тому в гіпермаркеті ”Метро Кеш енд Кері”

"Моя донька Аня, якій зараз три з половиною роки, може з годину просидіти в палатці. Вона туди набирає іграшок і грається. Діти люблять обмежений простір. Почуваються в ньому затишно. А я тим часом можу поприбирати, приготувати їжу, перепочити", — розказує полтавка Ірина Комар, 32 роки.

Жінка каже, що намет зручний — легко миється, складається в невелику сумку.

— Ми часто виїжджаємо сім"єю на природу. Беремо палатку для Ані, — веде далі. — До неї є спеціальні кілочки. Вони вбиваються у землю. Тоді палатку не зносить вітром. У моєму дитинстві такого не було. Ми з подругами робили собі халабуду зі стола і стільців. Потім накривали усе це одіялами і гралися там.

На Центральному ринку і в магазинах Полтави продаються дитячі ігрові намети китайського виробництва.

— У нас зараз усе китайське. А палатки сертифіковані. Навіть не воняють. Ось понюхайте, — продавець на ринку Тетяна Михайленко, 40 років, витягає виріб із сумки і підсовує під носа. — Найменша палатка коштує 50 гривень. У ній може гратися дитина від року.

Розкладає її на асфальті. Зверху чіпляє дах. Він кріпиться на липучках.

Палатки на ринку сертифіковані. Навіть не воняють

— Та тут і дворічна може стати, — каже. — Вхід і троє вікон. У неї й іграшки можна на ніч складати, як у корзину. А є ще палатка з трьома входами і одним вікном. Можна в один вхід залазити, а в інший вилазити.

Такі намети легко складати і розкладати. Їх можна встановити у квартирі, у дворі, у лісі, на березі річки.

— Тільки, якщо ставити на землю, під дно треба підстеляти щось, — каже продавщиця. — Будиночок захищатиме малюка ще й від сонця та вітру. Вони виготовляються з поліестеру. Матеріал водостійкий. Якщо оставите на вулиці й піде дощ, нічого з ним не станеться. Висохне і можна гратися.

На ярлику написано, що виріб перед використанням потрібно провітрити.

Для дітей 3–7 років є більші намети. Коштують вони 77–100 грн залежно від розміру. У магазині дитячих товарів на вул. Фрунзе в Полтаві намет заввишки 169 см продають за 172 грн. Є квадратні, конусоподібні. Намет у формі машинки можна купити за 92 грн.

Полтавець Володимир Оніщенко, 73 роки, збудував онукові Арсенію дерев"яний будиночок для ігор у дворі.

— Йому на день народження подарували невелику палатку, але він чогось не полюбив її, — розказує. — Більше йому подобалося сидіти у собачій будці. Але ж там живе тварина. То я зробив йому будиночок із дощок, схожий на справжній. Пофарбували його, дах накрили плівкою. Тепер Сєня там грається, зберігає свої скарби. Іноді запрошує туди посидіти маму або тата.

Зараз ви читаєте новину «Дитячі ігрові намети легко складаються». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі