четвер, 23 серпня 2007 07:14

Дитсадок профінансувало приватне агропідприємство

На День Незалежності 24 дитини із села Михайлики Шишацького району підуть до відновленого садка. Після восьмимісячного закриття заклад переїхав у приміщення колишнього шкільного інтернату. На ремонт пішло 120 тис. грн.

— Ще хочемо поставити пластикові вікна, — розповідає сільський голова Михайло Михайлик, 39 років. — Потрібно 45 тисяч гривень. Ми розробили проект реконструкції частини інтернату під приміщення дитсадка й відправили його на конкурс у київський Фонд соціальних ініціатив. Сподіваємося отримати грант. Його щороку виділяють для найбідніших громад.

У Михайликах 11 років тому звели двоповерховий садок на 160 місць.  Відвідувало його всього 16 дітей, тому заклад перенесли у колишню швейну майстерню. Торік його перевели на баланс сільради й невдовзі закрили — забракло грошей на утримання. На відновлення садку місцеве приватне сільгосппідприємство "Агроекологія" виділило 50 тис. грн.

— У селі є кілька сімей, яким немає на кого залишити дітей, — говорить завідувачка дитсадка Тетяна Веклич, 34 роки. — А діти, які ходили в дитсадок, потім у школі краще вчаться.

Садок далі утримуватиме сільрада. За день догляду дитини батьки платитимуть по 1,5 грн.

Зараз ви читаєте новину «Дитсадок профінансувало приватне агропідприємство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі