середа, 11 червня 2008 18:27

Дітей здають у дитсадок зі своїми ложками

Дитячий садок у селі Грабарівка Пирятинського району працює чотири роки. Нині його відвідують 12 дітей. Восьмеро цієї осені підуть до школи.

— У той час, коли в районі почали відкривати дитячі садочки, наше село залишилося осторонь, — каже завідувачка Світлана Демиденко, 41 рік. — Довелося скликати батьків, у яких є малолітні діти, й радитися, що робити далі, як виживати.

Пирятинська райрада допомогла підготувати документи на приміщення для дитсадка у сільській школі. Батьки закупили будматеріали. Зробили перегородку, яка відділяє ігрову кімнату від спальні. Ремонтували своїми силами. З іншого села  завезли списані ліжка. Напрокат у сільській школі взяли кілька столів. Пообіцяли повертати їх щоосені.

Два місяці працівники дитсадка не отримували зарплати.

— Потім мені дали чверть ставки, а виховательці й куховарці, яка за сумісництвом помічник вихователя — по половині ставки, — переказує Демиденко.

Тепер дитсадок на балансі сільради. У бюджет закладено кошти на харчування дітей, комунпослуги та зарплату персоналу. Батьки збирають гроші на меблі, посуд, іграшки. Кожна дитина приносить із собою свою ложку. Закладу виділили місце під ігровий майданчик. Але на його облаштування немає грошей. Тут є лише пісочниця та кілька гойдалок, які приніс один із батьків.

Харчуються діти у спільній шкільній їдальні. Електричні плити часто ламаються. З 1985 року їх жодного разу не міняли. Щоб закипіла вода, потрібно чекати до 3 год.

Ремонт у дитсадку не робили два роки. На нього немає грошей. Свята проводять під музичний супровід маленького магнітофону, який чотири роки тому подарував сільський підприємець. Нещодавно від районної влади передали кілька м"ячів та іграшок.

Зараз ви читаєте новину «Дітей здають у дитсадок зі своїми ложками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі