понеділок, 18 серпня 2008 16:59

Дітей після повені привезли на Полтавщину

Автор: фото: Наталка ВІСИЧ
  Діти з Івано-Франківська в таборі ”Маяк” у Головачі Полтавського району вільний час люблять проводити на тренажерах. Сергій Гусєв (ліворуч) каже, що вони ”допомагають підтримувати фігуру і бути сильним”
Діти з Івано-Франківська в таборі ”Маяк” у Головачі Полтавського району вільний час люблять проводити на тренажерах. Сергій Гусєв (ліворуч) каже, що вони ”допомагають підтримувати фігуру і бути сильним”

Другий тиждень у дитячому таборі "Маяк" у селі Головач Полтавського району відпочивають 26 дітей із постраждалої від повені Івано-Франківської області. Це діти зі школи-інтернату для сиріт і Долинського дитячого будинку.

— Наш інтернат повінь зачепила трошки, — розповідає вихователька Іванна Павлюк, 30 років. — Він розташований під містом у видолинку. Вода затопила підвал і дійшла до першого поверху. Але тільки пошкодила підлогу. Повністю у воді було подвір"я та новий дитячий майданчик із тренажерами. На господарських будівлях позривало й побило покрівлю.

Діти в той час були в санаторіях і таборах відпочинку.

— Я була в Скадовську, — каже 15-річна Христя Питюк. — Там море тепле, класне. А потім приїхали в Полтаву. Мені цікаво, тут я вперше.

— Цілу добу їхали поїздом, — веде Іванна. — Діти привикші до поїздок. Меншим було цікаво, бо вони так далеко ще не їздили. Старшим було весело. Поїзд для них — звичне явище.

Годують дітей у таборі 5 разів на день.

— Сьогодні снідали кашею із ковбасою, були ще помідори, сир, масло, чай, — каже виходячи з їдальні Павло Кепещук, 15 років. — Найбільше мені запам"ятався суп із кльоцками. У нас такого не варять. Коли ми приїхали, попросили кукурудзи. У нас її ще не було, а приїдемо — вже не буде. Так нам зварили величезну каструлю. Усі наїлися.

Дітей тішить, що вдосталь наїдаються фруктів.

— У нас удома абрикосів мало було, а після повені взагалі нічого не лишиться, — каже Іванна Павлюк. — І так були дорогі, а тепер утридорога продаватимуть.

Дітям дають сливи, виноград, яблука.

— На оздоровлення однієї дитини на день виділяється 68,4 грн, — каже завідувачка табором "Маяк" Людмила Сердюк. — Із них на харчування йде 27 гривень.

Після сніданку загін збирається на естраді. За розкладом у них співи. Разом із вожатим В"ячеславом Кирносом, 18 років, співають колядки. Приходить баяніст. Під акомпанемент діти співають маршову пісню загону, дві народні та розходяться. Біжать на майданчик із тренажерами.

— Він дуже сподобався нам і нашим дітям, — усміхається вихователька. — На ньому сидимо цілими днями, коли маємо вільну хвилинку. А так у них день розписаний. Якісь ігри, естафети, конкурси.

Діти з усього табору збираються на гру "Веселка". У лісі вожаті розвішали на соснах різнокольорові нитки. Їх треба зібрати. За кожен колір нараховується певна сума балів. У цій грі діти із Івано-Франківська посіли 2-ге місце.

— Таке враження, що вони приїхали із наміром узяти табір у свої руки, — сміється вожатий В"ячеслав. — Скільки конкурсів не було, майже в усіх брали перші місця. Вишивають і дівчата, і хлопці. Роблять зі шкіри картини, чохли для мобільних телефонів. Такі в Полтаві я бачив до 100 гривень.

Зараз ви читаєте новину «Дітей після повені привезли на Полтавщину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі