понеділок, 05 травня 2008 18:51

Депутати заблокували будівництво заводу добрив

Сесія Великобудищанської сільради Диканського району не дала дозволу будувати за 1,5 км від населеного пункту завод гранульованих органічних добрив фірми "Джета". Депутати порадилися з виборцями й дійшли висновку, що це може зашкодити екологічній безпеці.

Сировину мали завозити через Великі Будища зі Стасівської птахофабрики. У районі вже працює завод "Агробаланс" із виробництва збагачених гранульованих органічних добрив на території Стасівської сільради, неподалік птахофабрики. Його роботу нещодавно призупинила санепідемстанція. Визначили, що труби занизькі. Вони мають бути заввишки з п"ятиповерхівку. Через таку невідповідність випари осідають. Жителі Стасів, які дали дозвіл на будівництво заводу, нині про це шкодують.

Голова Великобудищанської сільради Христина Покутня не впевнена, що рішення про заборону будівництва остаточне. Каже, його вивчають та незабаром знову розглянуть на сесії. Покутня зазначає, завод — це додаткові робочі місця та надходження до бюджету сільради.

Майбутні власники обіцяють створити близько 20 робочих місць. Сплачувати сільській раді прибутковий податок та платити за землю. Кажуть, не проти викупити земельну ділянку. Депутати сільради категорично проти цього будівництва.

Зараз ви читаєте новину «Депутати заблокували будівництво заводу добрив». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі