пʼятниця, 03 жовтня 2008 07:12

Депутати не дали закрити школу

За поданням відділу освіти в селищі Котельва хотіли закрити початкову школу N5. У ній навчається 39 учнів. Через це заклад називають малокомплектним. 30 вересня на сесії райради депутати одноголосно не підтримали ідеї про закриття.

— Не по-людськи якось воно було б, — каже завідувачка школою 39-річна Віра Фаніна. — Діти налаштувалися на навчальний процес. Учителі календарне планування зробили. Батьки та спонсори допомогли підремонтувати й пофарбувати класи. Яке тут може бути закриття.

До школи, окрім котелевських дітей, приїжджають навчатися вісім школярів із сусіднього села Михайлове.

Батьки та вчителі були проти закриття школи. Перед 1 вересня ходили до голови райдержадміністрації Валерія Сідька.

Депутати на сесії не підтримали рішення закрити школу, бо розпочався навчальний рік. Не виключали, що питання про закриття школи постане через рік.

47-річна Людмила Корячок, мати однієї з учениць, задоволена, що школу не закриватимуть. Каже, хвилювалася, як дитина добиратиметься до іншого навчального закладу, розташованого за 4 км.

Місцеві посадовці розповідають: школу хотіли закрити, аби відкрити у приміщенні дитсадок. У Котельві дефіцит місць у дошкільних закладах. На черзі до комунального дитсадка "Пролісок" понад 80 дітей.

Вартість навчання школяра в малокомплектній школі обходиться державі в 4,3 тис. грн, що на 200 грн більше за норму.

Зараз ви читаєте новину «Депутати не дали закрити школу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі