четвер, 30 жовтня 2008 15:00

Денисова заявляє, що уряд не має наміру заморожувати соціальні програми

Міністр праці і соціальної політики України Людмила Денисова спростовує заяву лідера Партії регіонів Віктора Януковича про намір уряду заморозити соціальні програми. Про це вона заявила журналістам у Києві.

— Янукович просто бреше. Зараз у країні деякі партії вже здійснюють передвиборну кампанію. Я підкреслюю, ніякого скорочення соціальних виплат у країні не буде. Будуть збережені діючі виплати, і ми будемо їх підтримувати в реальному стані. Це означає, що якщо будуть інфляційні процеси в країні, а вони будуть, то всі соціальні і пенсійні виплати будуть перераховані на коефіцієнт інфляції, — зазначає міністр.

За її словами, 2009 року при нарахуванні пенсій буде збережений коефіцієнт вартості одного року трудового стажу на рівні 1,35.

Людмила Денисова додає, що для захисту соціальних і пенсійних виплат від інфляції уряд використовуватиме як механізм перегляду обсягу прожиткового мінімуму, так і механізм індексації виплат.

— Індексація виплат здійснюватиметься не рідше, ніж раз на квартал.

Міністр повідомила, що в проекті державного бюджету на 2009 рік на соціальні програми "закладені кошти, необхідні для підтримки всіх процесів соціальної політики 2008 року і збільшені на інфляційні процеси, які передбачені 2009-го".

— Скорочення витрат відбуватиметься за рахунок несоціальних програм, від яких держава може відмовитися. І в першу чергу від скорочення фінансування органів державної служби. Нам потрібно зберегти ту соціальну політику, яка була впроваджена 2008 року, і забезпечити її прогрес щодо захисту від інфляційних процесів у країні 2009-го. А спекулювати на тому, що не буде ніяких нових пільг, — у нас на три бюджети ухвалено законів щодо соціальних пільг. Дай Боже, це виконати, — заявляє Людмила Денисова.

Зараз ви читаєте новину «Денисова заявляє, що уряд не має наміру заморожувати соціальні програми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі