середа, 13 лютого 2008 17:06

Демонтують незаконні рекламні щити

— Із листопада по лютий демонтували 43 біґборди, що були самовільно встановлені на узбіччі, та 411 рекламних носіїв кустарного виготовлення, — розповідає 41-річний Іван Тумко з обласного ДАІ.

Власників змушують демонтувати рекламні щити, що встановлені без дозволів або на небезпечній відстані від дороги.

Тумко говорить, рекламні носії слід розміщувати на дозволеній відстані від проїжджої частини. Для міста не дозволено, аби біґборд висів нижче 5 м над дорогою та на такій же відстані від краю проїжджої частини.

— За встановлені без дозволів рекламні щити притягнули до адміністративної відповідальності 170 власників, — веде далі Тумко.

Штраф за порушення — від 17 до 34 грн. Власникові рекламного носія для його збереження пропонують самостійно демонтувати щит. Якщо він відмовляється, це роблять рекламні служби. Вимоги ДАІ стосуються й політичної реклами.

Для отримання дозволу на законне встановлення реклами слід звернутися у Полтаві до комунпідприємства "Дизайн міського середовища", у райцентрах — до виконкомів.

До агітаційних стрічок, що висять на кущах і деревах, даїшники стосунку не мають. Кажуть, їх повинні прибирати власники шляхової мережі певної території.

Зараз ви читаєте новину «Демонтують незаконні рекламні щити ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі