середа, 19 грудня 2007 16:20

Даїшники ловлять порушників із відеокамерою

Працівники ДАІ їздять за маршрутними таксі з відеокамерами та фіксують порушення правил дорожнього руху.

— Ми запровадили таке нововведення, бо кількість дорожніх пригод на Полтавщині з вини водіїв-маршрутників дуже велика, — розповідає начальник управління обласної державтоінспекції Олександр Штепа.

Із початку року водії маршрутних таксі скоїли 27 ДТП, де загинуло шестеро осіб, 41 людина травмована.

— За маршрутним таксі посилаємо екіпаж ДАІ, який їде на авто з приватними номерами з відеокамерою, — веде далі Штепа. — Якщо водій скоїв більше трьох порушень — зупиняємо та складаємо протокол.

На місце пригоди виїжджає комісія, яка приймає у водія іспит із правил дорожнього руху. Якщо водій його не склав, у нього, згідно з законом, вилучають водійські права та скеровують на перездачу до обласного МРЕВ чи до відділу за місцем проживання.

Із початку грудня в Полтаві працівники ДАІ в такий спосіб вилучили права у шістьох водіїв маршруток. Чотирьох водіїв позбавили водійських прав у Кременчуці.

В області зареєстровано 900 перевізників. Вони експлуатують понад три тисячі автобусів. Огляд ДАІ встановив, що кожен сьомий автобус несправний.

Зараз ви читаєте новину «Даїшники ловлять порушників із відеокамерою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі