четвер, 21 серпня 2008 20:22

Давиду Розніру вручили грамоту за копання колодязів

78-річний Давид Рознір із села Маячка Новосанжарського району в п"ятницю на святі обжинків отримав грамоту від місцевої агрофірми "Аршиця" за понад дві тисячі колодязів, які викопав.

— Півстоліття тому перший раз викопав для себе. Вийшло вдало. Потім почали кликати односельці, — розповідає чоловік. — І ніхто ні разу не забракував. Про кожен викопаний колодязь записую в зошити. Три вже списав.

Давид Рознір родом із Білорусі, раніше жив на Камчатці, в Алтайському краї. Брав участь у освоєнні цілинних земель Казахстану. Там познайомився зі своєю майбутньою дружиною Галиною. Переїхали до її батьків у село Маячка. Дружина померла, живе сам. Син Микола, 62 роки, теж мешкає в Маячці. 60-річна донька Ніна — в сусідньому селі Лівенське.

— Замовляли викопувати колодязі не лише маячани, а й із Нехворощі, Соколової Балки нашого району, із Нових Санжар. Я записую глибину кожного. Якщо сплюсувати, то виходить загалом більше тридцяти кілометрів. Це майже стільки, як навпростець із Маячки до райцентру.

Нині Давид Рознір працює в майстерні зварювальником. Колодязі копати вже відмовляється.

— Поки молодший був, то спочатку вип"ю чвертку перед роботою, то, дивися, до вечора до води й докопаю, — усміхається. — Своїй справі навчив і сина Миколу. Він був у мене за помічника, а тепер і сам непогано приловчився до ремесла.

Зараз ви читаєте новину «Давиду Розніру вручили грамоту за копання колодязів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі