вівторок, 18 березня 2008 17:14

Данило Посух упав у хаті та зламав стегно

17 березня у селі Білоусівка Чорнухинського району справили дев"ятини по Данилові Посуху. Два з половиною роки чоловік не дожив до 100 років.

— Данило Микитович — наша гордість, корінний старожил, — розповідає секретар Білоусівської сільської ради 44-річна Ольга П"ятецька. — Його батьки, дружина також родом із Білоусівки.

Дружина Данила Микитовича Меланія померла 10 років тому. Того ж року до батька переїхала донька Надія, яка працювала в Лохвиці продавцем. У Посуха чотири доньки — Ольга, Надія, Галина та Катерина. Ольга також мешкає в Білоусівці. Катерина померла. Галина виїхала до Молдови.

— Дід жвавий був, — згадує П"ятецька. — До останнього з донькою Надією тримали свинку, козу, курей, з півгектара землі садили.

Данило Микитович був інвалідом Великої Вітчизняної війни. У боях йому поранили ногу. Ходив із палицею. Працював різноробочим у місцевому колгоспі Петровського.

П"ятецька говорить, Посух мав гарну пам"ять і зір. Читав газети, слідкував за політикою.

— Ще досі ходив би, аби півмісяця тому не впав у хаті та не зламав стегно, — зітхає жінка. — Зліг після того та вже не видужав. Помер 9 березня.

Зараз ви читаєте новину «Данило Посух упав у хаті та зламав стегно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі